Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 13.10.2017 - 15:27  //  aktualizácia: 13.10.2017 - 15:33  //  zobrazené: 955

Kolkári môžu opäť hrať extraligu

Do šalianskej kolkárne sa opäť vrátia extraligové, medzištátne a majstrovské súťaže! Pôvodný sadurovitý povrch už nespĺňal podmienky na súťažné hranie. Na vynovených dráhach budú môcť naši kolkári žať úspechy opäť na domácej pôde! Kolkáreň TJ Slovan Duslo Šaľa získala od Slovenského kolkárskeho zväzu technické osvedčenie na súťažné hranie.

Novučičké dráhy, nové kolky a gule – šalianski kolkári sa majú na čo tešiť. Novinky budú môcť profesionálni hráči a verejnosť využívať na tréningoch, ale opäť aj na súťažiach. Kolkári majú z noviniek veľkú radosť. Po prácach priložili ruku k dielu, a to doslova - po stavebných prácach sa do upratovania priestorov zapojili aj samotní hráči.

Štyri kolkárske dráhy, ktoré slúžili od roku 1976, boli pôvodne so sadurovitým povrchom a nespĺňali podmienky na súťažné hranie. Vynovené dráhy, ktoré sú posadené vyššie, majú plastový povrch. Modernizácia dráh stála vyše 35-tisíc eur, mesto však na to získalo aj mimorozpočtové zdroje. Rozpočet mesta odľahčí finančný príspevok od Nadácie SPP vo výše 10-tisíc eur. Kolkári si urobili ďalšiu radosť zakúpením nových kolkov a gúľ.

 

Tento projekt (táto aktivita) sa uskutočnil vďaka finančnej podpore  Nadácie SPP.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/