Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.09.2018 - 15:24  //  aktualizácia: 03.09.2018 - 15:59  //  zobrazené: 2676

Ja prvák, sľubujem...

„Ja prvák, sľubujem Vám, že na hodinách vždy pozor dám.
Do školy pripravím sa riadne, desiatu zjem každopádne,
písmenká napíšem perom, nakloním ich správnym smerom.
Pravidlá slušného správania dodržím rád, a chcem byť s každým kamarát.
To všetko zvládnuť chcem sám, tak na svoju prvácku česť PRISAHÁM!“

So zložením takéhoto sľubu začínali prváčikovia školský rok na ZŠ Murgaša v Šali. Od svojich triednych učiteliek si prevzali aj medailu za úspešné zvládnutie prvého dňa v škole. Tieto dôležité momenty sa diali už v troch triedach základnej školy. Ráno sa však začalo spoločným privítaním prváčikov a ich rodičov, kde sa zoznámili s riaditeľom školy Rudolfom Kuklovským. Tu ich povzbudivým slovom privítal aj primátor mesta Jozef Belický, ktorý svoj prvý školský deň prežíval taktiež na tejto škole. „Vtedy to bola celkom nová škola, pamätám si každý detail – ako som vošiel do triedy a videl, že zo svojich spolužiakov nepoznám vôbec nikoho. Sú to zážitky, ktoré zostávajú na celý život. „Prajem všetkým, aby to bol pre nich šťastný rok. Je dôležitý aj pre prvákov, ale aj pre deviatakov, ktorý sa budú rozhodovať, kam ďalej. Prajem učiteľom dostatok trpezlivosti, aby mali radosť zo svojej práce. Rodičom prajem, aby si našli dostatok času, aby sa mohli učiť spolu so svojimi deťmi.“

Žiaci ZŠ Murgaša sa mohli ako prví prejsť po vynovenej ceste a chodníku na Hornej ulici, ktoré vedú do školy. Už o pár týždňov si budú môcť odskúšať aj bežecký ovál, ktorý stavia mesto za podpory spoločnosti Duslo, a.s. Dobrou správou je, že bez povšimnutia vedenia školy a mesta nezostalo ani multifunkčné ihrisko, ktoré si už vyžaduje opravu. „Táto škola má dobré športové výsledky, preto treba tomu primerane vytvárať aj podmienky. Okrem oválu, ktorý je vo výstavbe, je tu aj multifunkčné ihrisko, ktoré bolo odovzdané medzi prvými a jednoznačne potrebuje už rekonštrukciu. Po dokončení výstavby oválu pristúpime k výmene mantinelov na multifunkčnom ihrisku,“ dodal primátor mesta Jozef Belický.

3. septembra 2018 prekročilo brány šalianskych základných škôl vyše 2000 žiakov. Približne 270 malo celkom isto motýliky v brušku, veď do školy šli prvýkrát. V šiestich základných školách na území mesta sa počet detí oproti minulému roku výrazne nezmenil.

 

 (ek)