Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.04.2019 - 15:30  //  aktualizácia: 25.04.2019 - 15:32  //  zobrazené: 1427

Ihrisku na Vlčanskej chýba správca

Detské ihrisko na Vlčanskej ulici neustále ničia vandali. Mesto sa napriek tomu rozhodlo, že oplotenie okolo ihriska opraví. Pravdou však je, že problémom je aj dokončenie opravy oplotenia – každý deň ho niekto poškodí, vyvalí či dokonca „premiestni“. Ihrisku chýba správca.

Ihrisko na Vlčanskej ulici sa môže popýšiť celkom zaujímavými prvkami. Mesto by neváhalo doň investovať ďalšie prostriedky, ak by prvky neničili neustále vandali. Najväčším problémom ihriska je, že nemá správcu. Práve jeho úlohou by bolo ihrisko denne zamykať a odomykať, na starosti by mal aj čistotu v areáli a zároveň ihrisko ustrážiť pred vyčíňaním neporiadnikov. Dvadsiatka ihrísk v Šali má svojho správcu. Toto je jediné ihrisko, ktoré si svojho „gazdu“ nenašlo.

Napriek tomu sa mesto rozhodlo ihrisko nanovo oplotiť a jeho snahou je správcu nájsť. Už v počiatkoch oživenia ihriska však mesto naráža na problém: osadené stĺpy ihriska niekto neustále poškodí či vyvalí. Naposledy nestihol stvrdnúť ani betón, v ktorom bol stĺp osadený a stĺp niekto vytiahol. Ak ste svedkami takéhoto počinu, prosíme, kontaktujte mestskú políciu na čísle 159.

Aj touto cestou vyzývame obyvateľov danej lokality, aby sme spoločnými silami oživili toto ihrisko a ochránili ho pred vandalmi. Staňte sa správcom ihriska. Ozvite sa cez sociálnu sieť, napíšte nám správu alebo mail na branikova@sala.sk. Veľkou výhodou uchádzača je, ak býva v danej lokalite na Vlčanskej ulici.

 

(ek)