Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 02.06.2016 - 14:44  //  aktualizácia: 02.06.2016 - 14:54  //  zobrazené: 3385

Ich domov vysvätil dekan

Pre klientov Domova dôchodcov v Šali bol 2. jún výnimočným dňom. Navštívil ich šaliansky dekan Ladislav Šálka. Niektorým seniorom sa tisli slzy do očí od dojatia. Dekan k nim odteraz zavíta pravidelne.

„Prišli sme týchto ľudí posilniť božím slovom a požehnať ich domov. Verím, že aj týmto bude pre nich ľahšie niesť ten každodenný kríž, ktorý starší človek má. Teším sa, že im v tom pomáha práve viera. Som veľmi vďačný aj pani riaditeľke Janke Hušvétyovej, že nám vysvätenie umožnila,“ povedal dekan šalianskej fary Ladislav Šálka po stretnutí s klientmi v spoločenskej miestnosti. Následne všetkých klientov, ktorí si to želali, navštívil aj jednotlivo. Vysvätil im izby a milými slovami ich povzbudil.

Prítomnosť dekana dojala nejedného seniora. Návšteva nebola jednorázová. Od 16. júna bude klientov zariadenia navštevovať pán dekan pravidelne – do domova im bude prinášať bohuslužbu.

V domove dôchodcov je momentálne 43 klientov a evidujú ďalšie žiadosti, ohlásené sú príjmy aj na budúci týždeň. V blízkej budúcnosti tu plánujú spustiť fyzioterapeutický pavilón, ktorý bude k dispozícii aj pre verejnosť. V zariadení nedávno sprístupnili službu opatrovateľskej starostlivosti, o ktorej si môžete prečítať viac tu:

http://sala.sk/clanok/v-domove-dochodcov-uz-poskytuju-aj-opatrovatelsku-sluzbu

 

Tento projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR.

 

 

(ek)