Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.02.2016 - 14:16  //  aktualizácia: 26.02.2016 - 14:26  //  zobrazené: 646

Dočkáme sa stelesnenia šalianskej súdržnosti?

Máme pred sebou posledný usilovný víkend – vydržme a buďme ako včeličky. Súťaž o detské ihrisko Žihadielko trvá do konca tohto mesiaca, čiže už len pár dní. Morálne sme už vyhrali, bude aj ihrisko naše?

 

Podľa vyjadrenia vyhlasovateľa súťaže zverejnia notárom overené výsledky najneskôr 14. marca 2016. Podľa dokumentov, ktoré boli doručené na mestský úrad pred začatím súťaže, výstavba jedného ihriska potrvá približne 14 dní a prvé ihrisko z 10-tich na Slovensku by chceli slávnostne otvoriť na Medzinárodný deň detí, 1. júna 2016.

 

To naše „stelesnenie súdržnosti“ by malo vyrásť vo vnútrobloku SNP/Nešporova/Vajanského, medzi bytovými domami na trávnatej ploche. Mesto muselo vytipovať plochu pred prihlásením sa do súťaže, ktorú má vo vlastníctve a pod ktorou nie sú inžinierske siete, ideálne ani pod prístupovou cestou kvôli stavebnej technike.

 

Ihrisko by malo potešiť deti od 2 do 12 rokov ôsmymi hernými prvkami. Budeme mať ale dôvod na radosť? Chceme slávnostné otvorenie detského ihriska za 80-tisíc eur práve v Šali? Chceme  mať moderné herné prvky na ploche 16 x 20 metrov práve v Šali? Od úžasného vyústenia tejto hry a súťaže nás delí už len pár dní a ešte pár odoslaných hlasov, tak Šaľania, hor sa hlasovania a zbierania nektáru!