Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.06.2018 - 14:31  //  aktualizácia: 01.06.2018 - 14:35  //  zobrazené: 3429

Danielovi opäť skrášlili život

1885 eur – to je suma, ktorá sa vyzbierala na benefičnom podujatí počas uplynulej soboty. Hodnota tohto dňa však je pre Daniela Vyslúžila a jeho rodinu určite väčšia ako výška vyzbieraných financií. Podujatie a teda Daniela prišlo podporiť viac ako 500 ľudí.

Daniel Vyslúžil, bývalý hasič, ktorý sa stal obeťou nezmyselnej bitky, sa ozval cez internet Pohybovej škole Pad. Chcel si s nimi zašportovať. Danka Dogáňová si o jeho osude zistila viac a rozhodla sa mu pomôcť. Nakontaktovala sa na mestského poslanca Róberta Andrášiho a nápad bol na svete. 26. mája sa konal na futbalovom štadióne Šaľa fest pomáha. „Mali sme 567 platiacich účastníkov, takže považujem podujatie za úspešné. Je to dobrý pocit, s Danielom už dlhé roky spolupracujeme. Nie je to len o finančných zbierkach, veď pomohli sme im, keď im zatekala strecha, ale aj keď potrebovali porýľovať záhradku,“ priblížil Róbert Andráši. Pomocnú ruku pri organizovaní podala aj radnica. „Mesto toto podujatie podporilo tým, že umožnilo uskutočniť ho v areáli, ktorý je v správe mesta, bez nároku na nájomné. Samozrejme sme oslovili aj spoločnosti, aby podporili toto podujatie. Pomohli sme aj poskytnutím mestských zamestnancov, ktorí boli nápomocní pri zabezpečovaní podujatia,“ povedala prednostka mestského úradu Jana Nitrayová.

Daniela sme navštívili v marci, kedy mu primátor Šale spolu s hasičmi a policajtmi odovzdal výťažok z plesu záchranných zložiek. Odvtedy sa vraj Danielovi opäť trošku zdravotne polepšilo. „On už prejde okolo cintorína, aj hore k stanici a naspäť. Trénujeme výdrž a tlačíme na neho, aby viac používal palicu a trénoval rovnováhu, tá ľavá strana ho ešte dosť ťahá,“ vysvetľuje mamina, pani Vyslúžilová. Je veľmi vďačná vernému kamarátovi Daniela z detstva, ktorý ho každý týždeň navštívi aspoň štyrikrát. Daniel sa teraz chystá na stretnutie v obci Hájske, kde si bude môcť sadnúť na koňa a povoziť sa.

Organizátori ďakujú aj sponzorom, ktorí podujatie podporili: Duslo, a.s., Tesco HM Šaľa, Com - klima, Menert, spol. s.r.o. Podujatie chcú organizátori usporadúvať pravidelne. Už teraz rozmýšľajú, komu bude výťažok venovaný najbližšie. Ak máte nápad, tip, komu takouto formou pomôcť, ozvite sa zástupkyni Pohybovej školy Pad Danke Dogáňovej mailom: danadog78@gmail.com.

 

(ek)