Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 15.06.2018 - 13:37  //  aktualizácia: 18.06.2018 - 10:38  //  zobrazené: 3844

Čo krok, to palica

Trekingové palice dostala len nedávno a z okresnej súťaže v chôdzi s trekingovými palicami si odniesla hneď bronzovú medailu. To je pani Elena Maláriková. Zmyslom súťaže, ktorú organizovala Jednota dôchodcov Slovenska (okres Šaľa), bolo okrem víťazstva niečo úplne iné.

Desiatky seniorov, ktorí sa zapojili do piatkovej súťaže, zdolali 3 kilometre dlhú trať. Štartovali od zimného štadiónu a trať viedla do Kráľovej nad Váhom a naspäť. Nadšení súťažiaci zo základných organizácii JDS, konkrétne zo Šale, Diakoviec, Trnovca nad Váhom, Močenku a Hájskeho boli označení číslami. Bolo ich približne 30. „S iniciatívou prišli ženy z Diakoviec, ktoré to tam trénujú. V prvom pokusnom ročníku boli samé ženy, do druhého ročníka sa prihlásili dvaja a teraz už máme mužov a mužov,“ hovorí radostne okresný a miestny predseda JDS Šaľa Jozef Kurňava. Očakávané trvanie súťaže odhadovali na 45 minút, akční dôchodcovia však trať zvládli za podstatne kratší čas. Prví dokráčali s palicami do cieľa už po asi 25-tich minútach. „Naši dôchodcovia v našom okrese a našom meste naozaj vyhrali. Dôkazom je aj dnešná akcia. Vyhrali aj tým, že mali pekné počasie a tým, že majú organizátorov, ktorí v spolupráci s mestom aktívne produkujú akciu za akciou, aby naši dôchodcovia starli aktívne,“ povedala viceprimátorka Danica Lehocká, ktorá spolu s prednostkou odovzdávala aj diplomy a trofeje 10-tim najlepším.

  1. miesto: František Trakovický, Šaľa
  2. miesto: Viktor Herenčár, Trnovec nad Váhom
  3. miesto: Elena Maláriková, Močenok

Ako sa pani Maláriková priznala, tento šport vôbec netrénovala. Palice len nedávno dostala do daru. S touto športovou pomôckou súťažil po prvýkrát aj pán Herenčár, jeho úžasný výsledok odmenilo publikom o to väčším potleskom. Skvelá nálada vyvrcholila malou odmenou vo forme gulášu a hudobným podmazom, ktorý zabezpečil pán Hambalko z Denného centra seniorov č. 1.

 

(ek)