Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.05.2018 - 15:41  //  aktualizácia: 25.05.2018 - 21:33  //  zobrazené: 2087

Automatické sčítače dopravy sú namontované

Automatické sčítače dopravy sú namontované. Zaevidujú každé auto, bicykel či kamión, ktorý prejde pod moderným zariadením. Doprava bude takýmto spôsobom monitorovaná počas ôsmich týždňov.  

V piatok pribudli na šalianskych cestách moderné zariadenia, ktoré budú monitorovať tzv. dynamickú dopravu. Automatické sčítače dopravy namontovali na 10 najfrekventovanejších miest, sledovať dopravu budú v oboch smeroch. Vďaka modernej technológii vedia sčítače rozoznať, či ide o osobné či nákladné auto, rozpozná aj bicykel. Údaje sa budú zapisovať na špeciálnu sim kartu.

Medzitým, v strede júna, sa zrealizuje aj druhá časť získavania dát. Tá sa zameria na statickú dopravu v meste, rátať sa budú zaparkované autá v uliciach mesta počas večerných a nočných hodín. Ďalší deň budú ľudia rátať autá v teréne na vopred určených miestach. Do zberu podkladov k vytvoreniu dopravného generelu sa môžete zapojiť aj vy. Prihláste sa do konca mája cez sociálnu sieť alebo mailom na info@sala.sk. 

Dopravný generel je strategický dokument, ktorý bude slúžiť ako analýza dopravnej situácie v meste a zároveň na základe tohto dokumentu ponúknu odborníci riešenie na súčasný stav dopravy v meste. Analytická časť dokumentu, ktorá bude obsahovať čísla, bude známa na jeseň tohto roka. Na základe nich sa odporúčia opatrenia - táto časť dokumentu bude hotová v budúcom roku. V realizačnom tíme dopravného generelu je aj známy dopravný inžinier Tibor Schlosser, ktorý bol na stretnutí s vedením mesta počas uplynulého týždňa. 

 

(ek)