Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.12.2017 - 09:51  //  aktualizácia: 05.12.2017 - 09:57  //  zobrazené: 1370

Aj poslanci za šaliansky okres zložili sľub

Jozef Belický, Martin Alföldi, Róbert Andráši a Ildikó Kőrösi budú zastupovať záujmy občanov okresu v krajskom parlamente. Svojho mandátu sa ujali v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí Nitrianskeho samosprávneho kraja zložením poslaneckého sľubu.

Šaliansky okres budú zastupovať štyria poslanci – traja Šaľania a jedna dáma, poslankyňa obecného zastupiteľstva v Tešedíkove. „Pracujem v obci Tešedíkovo v zdravotnej a sociálnej komisii, čiže mojou prioritou bude hlavne zefektívnenie poskytovania sociálnych služieb,“ hovorí Ildikó Kőrösi, ktorá je jedna zo šiestich žien v krajskom parlamente. Jasno v prioritách má aj Jozef Belický, ktorý 4. novembra dostal vo voľbách v rámci šalianskeho volebného obvodu najviac hlasov. „Mojou prioritou pre náš okres je určite nemocnica. Budeme sa snažiť o to, aby v čo najkratšom čase, okrem polikliniky sa pohli veci vpred aj s budovou nemocnice,“ upresnil Belický. Andráši hovorí tiež o oživení polikliniky a nemocnice ako priorite. Za dôležité považuje aj oživenie Strednej odbornej školy v Šali. „Všetky stredné školy, ktoré patria pod kraj, si zaslúžia pozornosť, ale momentálne ju najviac potrebuje naša poľnohospodárska. Chcel by som, aby sa zrenovovali jej budovy, aby tie budovy boli atraktívne zvonka, ale samozrejme aj vnútri,“ dodal Andráši. V 54-člennom krajskom parlamente má náš okres štyroch zástupcov. K schváleniu priorít poslancov v šalianskom obvode bude treba nájsť podporu aj u ostatných. „Myslím si, že je to mojou povinnosťou, keďže som dostal mandát, aby som aj ja osobne našiel cestu na spoluprácu s ostatnými poslancami,“ dodal Alföldi.

Svojej funkcie predsedu kraja sa po piaty raz ujal Milan Belica. Ako jediný na Slovensku je v tejto funkcii už od zriadenia vyšších územných celkov v roku 2001. Slávnostný sľub zložilo aj 54 poslancov zvolených v novembrových voľbách v siedmich volebných obvodoch. V krajskom zastupiteľstve bude mať 17 poslaneckých kresiel koalícia Smer-SD, SNS a Most–Híd, SMK bude zastupovať 11 poslancov, desať zástupcov bude mať koalícia SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a DS a jeden poslanec bude zastupovať ĽSNS. V krajskom parlamente bude okrem toho aj 15 nezávislých poslancov.

 

 (ek, TASR)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/