Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.10.2017 - 21:04  //  aktualizácia: 20.10.2017 - 22:25  //  zobrazené: 1971

50-ročná škôlka predstavila svoje logo

Materská škola Okružná je prvou šalianskou škôlkou, ktorá má svoje logo! Svetu ho ukázali v piatok, počas osláv 50. výročia založenia tejto materskej školy. Na oslavu prišla aj dlhoročná bývalá riaditeľka Anna Karafová.

20. október bol pre sídliskovú materskú školu veľkým dňom. Zamestnanci a žiaci oslávili, že zariadenie otvorilo svoje brány v roku 1967. Súčasná riaditeľka Ľubica Hippová je absolventkou tejto škôlky. Zrejme aj preto sa jej počas príhovoru tisli slzy do očí. Slovo následne odovzdala primátorovi. „Ľudia, ktorí medzi prvými vyšli z tejto inštitúcie, dnes určujú, ako náš svet vyzerá, bude vyzerať. Myslím, že pani učiteľky položili skvelé základy prvým deťom, ktoré sem prišli,“ povedal Jozef Belický.

Škôlka vychovala počas svojej polstoročnej existencie tisícku ratolestí. Medzi malými „nezbedníkmi“ bol pred 47-mi rokmi aj primátor Šale Jozef Belický. Ako povedal, na škôlku má veľa krásnych spomienok, najmä na lásku učiteliek, upratovačiek, kuchárok. Na slávnosti sa stretol so svojou pani učiteľkou, ktorá v škôlke pôsobila 40 rokov. Anna Karafová bola 20 rokov učiteľkou a ďalších 20 riaditeľkou. „Pán primátor bol šikovný, do všetkých aktivít sa zapájal, ale bol aj živý. Myslím si, že tá živosť mu aj zostala, pretože mesto teraz riadi a keby bol utiahnutý, tieto veci by asi nevedel vybaviť, čo vybavuje,“ povedala Anna Karafová s úsmevom a nostalgiou. Priznala, že ju vždy potešia informácie o bývalých škôlkaroch. Mnohí jej zasielajú oznámenia o promócii či svadobné oznámenie. Prítomní hostia si mohli zaspomínať aj vďaka vystavenej kronike, starým fotkám či videoprezentácií.

Súčasná riaditeľka Hippová považovala 50. výročie školy za skvelú príležitosť uviesť do života logo škôlky. Logo s dúhou a detičkami pokrstili s primátorom. Mesto ocenilo kreatívny nápad škôlky a 16 zamestnancov zariadenia dostalo do daru tričká práve s novým logom a erbom mesta Šaľa. Dúha v logu vraj symbolizuje spojnicu medzi učiteľmi a rodičmi detičiek.

 

(ek)

 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/