Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.01.2019 - 08:16  //  aktualizácia: 24.01.2019 - 14:24  //  zobrazené: 4251

26. reprezentačný ples mesta Šaľa

Plesovú sezónu v Šali otvoril 18. januára primátor Jozef Belický. 26. reprezentačný ples bol venovaný významnému 100. výročiu vzniku Československa. Pozrite si nádherné zábery šalianskeho fotografa Juraja Kovácsa.

Krásne dámy v róbach, výnimočné účesy, páni v slávnosntných oblekoch – to všetko je neodmysliteľnou súčasťou plesu. Pred vstupom do nádherne vyzdobenej sály vítali hostí folkloristi v krojoch. Nechýbali autentické prvky pripomínajúce 100. výročie založenia Československa. „Vitajte na plese, ktorý sme sa rozhodli venovať pamiatke 100. výročia založenia Československa. Štát, v ktorom sa Slováci prvýkrát identifikovali medzinárodne ako národ. Je to mimoriadna udalosť. Môžeme sa tešiť tomu, že je nám zo dňa na deň lepšie. Verím, že aj vy to tak cítite. Tento ples je symbolický a verím, že túto významnú udalosť si budeme pripomínať najmenej každých sto rokov,“ prihovoril sa primátor prítomným hosťom. Medzi nimi privítal aj svojho kolegu zo susedného okresného mesta Galanta, primátora Petra Pašku a tiež svojich predchodcov v šalianskom primátorskom kresle - pozvanie prijal Alexander Szabo s manželkou, Július Morávek s manželkou, Tibor Baran s manželkou.

„Verím, že večer bude plný optimizmu a potom tento optimizmus budeme ďalej odovzdávať našim priateľom, známym,“ povedal primátor. Moderátorka Veronika Paulovičová už v úvode prezradila, že s primátorom a spolu s hudobníkmi majú pre hostí pripravené prekvapenie. Hostia sa prekvapenia nevedeli dočkať. Napokon sa primátor spolu s moderátorkou, Michalom Stužkom, Martinom Chodúrom a jeho kapelou postavil k mikrofónu a zaspievali spolu české kvarteto. Hudobno-spevácke vystúpenie pridalo na aj tak skvelej atmosfére. Počas večera hrala do tanca skupina Starmania.

Pripravená bola aj bohatá tombola – niekto zo šťastlivcov mohol z plesu odísť domov na bicykli, iní si zas mohli rovno pozrieť niečo v novučičkom televízore.

 

(ek, foto: Juraj Kovács)