Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.05.2018 - 09:13  //  aktualizácia: 25.05.2018 - 09:17  //  zobrazené: 1560

10. jubilejný ročník je rekordný!

Do jubilejného ročníka Zaplávajme spolu čo najďalej sa zapojilo historicky najviac účastníkov! Koľko kilometrov sme spolu zaplávali? Aké číslo sa zapíše do histórie podujatia ako rekordné?

Na plaváreň Duslo Šaľa prišlo vo štvrtok 658 plavcov, aby spolu zaplávali čo najďalej. Spoločnými silami sa im podarilo vytvoriť nový rekord! Odplávali celkovo 749 km a 350 metrov! Prekonali tak rekord spred dvoch rokov! Na tento ročník súťaže prišlo o 68 účastníkov viac a odplávali o 23 km a 228 metrov viac ako v roku 2016. gratulujeme a ďakujeme všetkým účastníkom! Nový rekord je aj výzvou do ďalšieho ročníka.

K odplávaným kilometrom prispel aj náš známy majstr sveta v plutvovom plávaní Ádám Bukor z Galanty a aj riaditeľ plavárne Patrik Ščasný. Veľká vďaka patrí aj žiakom 16-tich škôl nielen zo Šale, ale aj z okolia. Podujatie podporili napríklad aj žiaci základnej školy zo Sládkovičova, plavecký klub Trnava, ďalej prišli žiaci z Hornej Kráľovej, Močenku, ba aj žiaci zo ZŠ Vracov u Hodonína, ktorí boli v rámci družobného partnerstva na návšteve v Močenku.

História podujatia siaha do roku 2008, kedy naše mesto prevzalo štafetu „Mesto prevencie“. V danom roku sa realizoval celý rad aktivít s protidrogovou tematikou a za zdravý životný štýl. Po odovzdaní štafety sa organizátori na čele s Petrom Gombošom a Mariánom Šperkom rozhodli niektoré z podujatí organizovať pravidelne. Jednou z nich je Zaplávajme spolu čo najďalej. „Hlavnou myšienkou tohto podujatia je: Športom za zdravý životný štýl a nie drogám a fajčeniu. Je to aj usmernenie pre mládež, akým smerom sa majú uberať pri trávení voľného času,“ opísal Peter Gomboš. Hlavnými organizátormi štafetovej súťaže je Mesto Šaľa, Komisia životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti pri MsÚ v Šali a Aquasport Šaľa.

 

Pozrite si bohatú fotogalériu z podujatia:

https://sala.sk/clanok/plava-cely-region

 

(ek)