Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 16.11.2010 - 07:54  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 09:18  //  zobrazené: 1697

08/2010 zasadnutie komisie školstva

číslo: 08/2010  |  dátum konania: 27.10.2010

Prítomní podľa prezenčnej listiny. Rokovanie na úvod viedol Ing. Botka, po príchode prevzala vedenie zasadnutia Ing. Psotová. Osobitne bol privítaní konateľ MeT s. r. o  p. Chovanec a riaditelia škôl.
Program zasadnutia:
1. Otvorenie
2. Plnenie záverov z predchádzajúceho zasadnutia
3. Problematika dodávky tepla z MeT s. r . o  (účasť zástupcu MeT s. r. o.)
4.   Správy o hodnotení výchovno – vzdelávacej činnosti škôl za šk. r. 2009/2010
         5.  Spolupráca so školami v zahraničí
         6.  Aktuálne informácie
         7.  Záver
K bodu 2  Plnenie záverov z predchádzajúceho zasadnutia
Informácia o personálnom a organizačnom zabezpečení škôl na šk. r. 2010/2011
Uznesenie 1/2/10 : Berie na vedomie. Súhlasí so žiadosťou o povolenie vyššie počtu detí v MŠ a v dvoch triedach 4. ročníka  ZŠ s MŠ Horná ul. 22.  v súlade s § 161 Školského zákona. Odporúča zriaďovateľovi schváliť na základe odborného stanoviska SŠÚ príslušné dokumenty podľa Zákona 596/2003 Z. z.
Plnenie:  Štátna školská inšpekcia povolila vyšší počet detí v triedach MŠ v ZŠ s MŠ Horná ul. podľa predloženého návrhu. Zriaďovateľ – mesto Šaľa odsúhlasilo organizáciu škôl a príslušné dokumenty podľa predložených návrhov.
 Školské vzdelávacie a výchovné programy
Uznesenie 2/10/2010:  KŠ berie na vedomie. Odporúča zriaďovateľovi nežiadať školy o schválenie ŠVzP a ŠVýP.
Plnenie : Zriaďovateľ – mesto Šaľa nežiadalo o predloženie vzdelávacích a výchovných programov na schválenie.
Odmena
Uznesenie 4/10/2010:  KŠ odporúča primátorovi mesta priznať odmenu vo výške 800 Eur pre  riaditeľku MŠ Hollého p. Irenu Vargovú
Plnenie : Primátor priznal riaditeľke MŠ Hollého Irene Vargovej na základe návrhu SŠÚ a odporúčania komisie školstva odmenu 800 Eur.
 Návrh ZŠ Bernolákova ul., Šaľa udeliť cenu mesta Šaľa Mgr. Vojtechovi Jakubcovi
Uznesenie 5/10/2010: Komisia školstva prerokovala návrh   ZŠ Bernolákova ul., Šaľa udeliť cenu mesta Šaľa Mgr. Vojtechovi Jakubcovi a  odporúča predložiť na schválenie MsZ.
Plnenie: Komisia pre udelenie ocenení  pod vedením Ing. Psotovej akceptovala návrh ZŠ Bernolákova a odporúčanie KŠ a navrhla Mgr. jakubca na Cenu mesta.

K bodu 3 Problematika dodávky tepla z MeT s. r . o
V úvode M. Vrbovský oboznámil s cieľom prerokovania. P. Chovanec v krátkosti informoval o situácii v MeT, cenotvorbou a zásadami regulácie. V diskusii sa riaditelia vyjadrili kritickejšie k dodržiavaniu niektorých dohodnutýh opatrení. Zazneli aj pozitívne skúsenosti. Bola prezentovaná obojstranná požiadavka na dodržiavanie dohodnutých zásad. Ing. Psotová žiadala vyjadrenie k problematike riešenia dodávky tepla pre ZŠ s MŠ s VVJM. Zatiaľ nebolo definitívne rozhodnuté.
Uznesenie 1/11/2010 . Komisia školstva berie na vedomie. Odporúča riaditeľom dodržiavať  zásady  pre požiadavky na reguláciu dodávok tepla a TUV. Odporúča MeT v súlade s efektívnosťou  vykurovania dostatočne promptne reagovať na reálne požiadavky škôl. Ing. Psotová na zasadnutí MsZ požiada vedenie mesta o informáciu o aktuálnom stave rekonštrukcie vykurovania v ZŠ s MŠ s VVJM

K bodu 4 Správy o hodnotení výchovno – vzdelávacej činnosti škôl za šk. r. 2009/2010
Mali členovia komisie v predstihu elektronicky. V úvodnom slove Vrbovský zhodnotil celkový stav v školách. V diskusii členovia komisie aj riaditelia škôl zhodnotili pozitíva aj negatíva s prevahou kladných hodnotení výchovno – vzdelávacej činnosti škôl.
Uznesenie 2/11/201 : KŠ berie na vedomie. Pozitívne hodnotí úroveň výchovno – vzdelávacie procesu. Odporúča primátorovi s prihliadnutím na odborné stanovisko SŠÚ správy schváliť.

K bodu 5 Spolupráca so školami v zahraničí
Informovali riaditelia škôl. Každá zo škôl je resp. bola zapojená do projektu Comenius, e-tvining, družobných vzťahov.
Uznesenie 3/11/2010: KŠ berie na vedomie.

K bodu 6.  Aktuálne informácie
M . Vrbovský informoval
-  o akciách a podujatiach, ktoré prebehli a pláne na mesiac november
    (OP vzdelávanie, exkurzie dodávky pomôcok, pracovná porada)
  - o pripravovanej  úprave rozpočtu na rok 2010 a opatreniach, návrh rozpočtu na rok 2011    z dôvodu úpravy rozpočtu MŠ SR a problematike úhrady faktúr
   - o možnosti úpravy ihriska v ZŠ s MŠ s VVJM – umelý povrch
   -  projekte rodinný futbal
   Uznesenie 4/11/2010 : KŠ berie na vedomie. Súhlasí s postupom pri úprave rozpočtu a vyčlenením 2000 Eur z podprogramu 9.7. rezerva pre ZŠ s MŠ s VVJM na úpravu povrchu ihriska arealizáciou projektu „Rodinný futbal“.
-Ing. Psotová informovala o nedostatočnom a neaktuálnom hodnotení školstva v Správe komisie, ktorá hodnotila činnosť samosprávy za obdobie 2007 – 2010, ktorú dostala v tento deň a má byť prerokovaná na zajtrajšom zasadnutí MsZ(28.10.2010).M. Vrbovský vysvetlil, že uvedené podklady a hodnotenie nedodal  ani nemal k dispozícií. Vzhľadom na uvedenú situáciu komisia vyjadrila nespokojnosť s hodnotením.
Uznesenie5/11/2010: KŠ Berie na vedomie. Poveruje Ing. Psotovú pri prerokovaní uvedenej správy predniesť námietky na základe podkladov zo SŠÚ  a žiadať o prepracovanie správy v oblasti školstva.

K bodu 6 Záver. Po krátkej diskusii predsedníčka komisie poďakovala prítomný za aktívnu účasť a zasadnutie komisie ukončila.