Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 07.03.2013 - 07:37  //  aktualizácia: 07.03.2013 - 07:39  //  zobrazené: 1653

01/2013 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 01/2013  |  dátum konania: 28.01.2013

Záznam z komisie
životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti konaného dňa 28. 01. 2013
Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. XVIII/1.
Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šaľa o ďalších výstrojných súčiastkach príslušníkov mestskej polície Šaľa- komisia prerokovala návrh VZN a odporúča MsZ v Šali návrh v predloženom znení schváliť.

Uznesenie č. XVIII/2.
Koncepcia prevencie kriminality - informácia o postupe prípravy materiálu.
Informáciu predložil PhDr. Marián Šperka. Informoval prítomných, že materiál, ktorý bol pripomienkovaný v komisii, bol skompletizovaný a doručený na MsÚ. Bol prerokovaný v prítomnosti viceprimátora a pani prednostky MsÚ a bolo dohodnuté, že ho budú pripomienkovať odborníci z danej oblasti, a koncom januára bude prediskutovaný v pracovnej skupine na prípravu tohto materiálu na schválenie do mestského zastupiteľstva.

Uznesenie č. XVIII/3.
Vyhodnotenie práce za rok 2012 a výhľad na rok 2013
Predseda komisie, RSDr. Peter Gomboš zhodnotil všetky oblasti činnosti komisie.
Dôraz v práci komisie sa kládol na oblasť ochrany životného prostredia na našich sídliskách. Zamerali sme sa na problematiku chovu psov, zbieranie exkrementov a platenie dane za psa. Od prevenčnej a informačnej činnosti sme postupne začali kontrolnú prácu priamo v teréne.   Neskôr sme prešli aj k represívnym opatreniam v spolupráci s mestskou políciou. Táto práca bola opodstatnená nakoľko sme prispeli k väčšej zodpovednosti našich psíčkárov , zvýšil sa počet prihlásených psov a s tým súvisiace plnenie daňovej povinnosti. Pre porovnanie keď v roku 2011 bolo vyzbieraných 11639 Eur daň za psa, tak v roku 2012 to bola už suma 18064 Eur. Zaviedli sme informačnú kampaň prostredníctvom regionálnych médií. Ing. Robert Andráši v spolupráci s aktivistami z radov obyvateľov osadili šesť košov na zber exkrementov v mestskej časti Veča, na financovanie ktorých boli získané finančné prostriedky mestom Šaľa z prostriedkov nadačného fondu Tesco pre zdravšie mestá v nadácii Pontis.
Ďalšou oblasťou práce komisie bola čistota a poriadok v meste, riešenie čiernych skládok, poriadok na stanovištiach kontajnerov a pod.
V oblasti bezpečnosti obyvateľov mesta bola práca komisie zameraná na riešenie problémov s bezdomovcami, ktorí sú neprispôsobivý, znepríjemňujú život  hlavne  starším obyvateľom. Zaznamenali sme konkrétne sťažnosti, keď sa obrátili na našich členov komisie. Sťažnosti sme v spolupráci s mestskou políciou vyriešili.
Výsledkom práce komisie v oblasti bezpečnosti je aj návrh“ Koncepcie prevencie kriminality pre mesto Šaľa.“