Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 15.01.2010 - 08:52  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 09:05  //  zobrazené: 1853

01/2010 zasadnutie komisie sociálnej, pre mládež a šport a neziskové organizácie

číslo: 01/2010  |  dátum konania: 13.01.2010

Prítomní: MUDr. Grell, MUDr. Bečár, MUDr. Hikkel, RSDr. Gomboš, Ing. Galbavá, p. Jaroš,
                 Mgr. Mika, JUDr. Marinčák, Mgr. Šperka, Ing. Vičíková, Mgr. Zozuľáková, 
Neprítomní : p. Valent , Ing. Topercerová,
Prizvaní: PhDr. Kuklovský, p. Botková
Prezenčná listina tvorí prílohu zápisnice.

Zasadnutie zahájil MUDr. Jozef Grell, predseda komisie. V úvode rokovania  privítal prítomných členov komisie, poprial im veľa zdravia, šťastia a úspechov v novom roku. Po zahájení rokovania skonštatoval, že účasť členov tvorí nadpolovičnú väčšinu, čím je zasadnutie komisie uznášania schopné.
Komisia rokovala podľa nasledujúceho programu:

1. Otvorenie
2. Prerokovanie žiadostí z bytového referátu
3. Informácia o poskytnutí dotácií športovým klubom a neziskovým organizáciám v roku 2009
4. Rôzne
5. Záver

k bodu č. 2
P. Botková podala informáciu členom komisie, že  sa uvoľnili dva dvojizbové  nájomné byty na ul. Narcisovej vo vchode č. 19 a 21. Na nájomných bytoch Bytkomfort s. r. o eviduje značné dlhy a dlhy na penáloch. Okrem toho byty sú značne zdevastované. Po diskusii členovia prijali nasledovné stanovisko:

Hlasovanie: Prítomní 11, Za: 11

U z n e s e n i e  č. 1/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie
a) vzala na vedomie informáciu o dvoch uvoľnených nájomných bytov na ul. Narcisová vo vchode č. 19  a 21,
b) odporúča primátorovi mesta, aby sa urobil prieskum o uvoľnené nájomné dvojizbové byty medzi uchádzačmi z aktuálneho poradovníka, ktorí by boli ochotní na vlastné náklady odstrániť nedostatky na uvedených bytoch, prípadne aj uhradiť dlhy, ktoré eviduje Bytkomfort s. r. o. ako správca.

k bodu č. 2
Členovia komisie sa  oboznámili so žiadosťami jednotlivých športových klubov a neziskových organizácií, ktorým bola poskytnutá dotácia v roku 2009 a tiež  so žiadosťami, ktorým nebola poskytnutá dotácia v roku 2009. Z predložených materiálov vyplynulo, že 25 žiadostiam o dotácie bolo vyhovené, z toho dve organizácie poskytnutú dotáciu vrátili a 26 žiadostiam nebola poskytnutá dotácia  z dôvodu vyčerpania finančných prostriedkov resp. 2 žiadosti, ktoré boli prerokované v MsR boli nakoniec z rokovania stiahnuté bez uvedenia dôvodu.
V diskusii sa členovia vyjadrili, že dotácia by mala byť poskytnutá tým športovým klubom, ktoré sú zamerané na mládežnícke podujatia v rámci športu. Po diskusii členovia prijali nasledovné stanovisko.
Materiál tvorí prílohu zápisnice.

Hlasovanie: Prítomní 11, Za: 11

U z n e s e n i e  č. 2/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie
a) sa oboznámila s poskytnutými dotáciami, ktoré boli poskytnuté na projekty jednotlivým športovým klubom a neziskovým organizáciám v roku 2009,
b) žiada MsÚ aby dotácie, ktoré boli doporučené komisiou na schválenie a nedostanú sa na prerokovanie do MsR a MsZ, aby ich dôvod nepostúpenia bol písomne oznámený komisii.

k bodu č. 4
V bode „Rôzne“ predseda komisie oznámil prítomným, že prihláška – Návrh na vyhodnotenie najúspešnejších športovcov mesta Šaľa za rok 2009 sa nachádza na internete, kde jednotlivé športové kluby resp. telovýchovná jednota môže podávať návrhy kandidátov na ocenenie. Termín podania prihlášky je určený do 20. januára 2010.

Na záver rokovania predseda komisie sa poďakoval prítomným za účasť a ukončil zasadnutie komisie.