Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.04.2024 - 14:02  //  aktualizácia: 17.04.2024 - 14:08  //  zobrazené: 520

Zjednosmernenie dvoch ulíc v Šali

Na dvoch uliciach sa mení organizácia dopravy už tento týždeň. Ulica M. R. Štefánika pri centre voľného času sa stane jednosmerkou a Ulica Krátka pred základnou školou sa čiastočne zjednosmerní. Zmeny sme avizovali ešte začiatkom marca.

Dnes vyznačujú nové vodorovné značenie, zajtra je v pláne osadiť nové zvislé dopravné značky, čiže tabule. Od zajtra by tak mali platiť nové pravidlá na dvoch spomínaných uliciach.

1️⃣. Pri ZŠ J. Hronského na Krátkej ulici sa zjednosmerní časť ulice. "Na Krátku budeme vchádzať z Ulice Jarmočnej, kde sa nám začína jednosmerka po koniec základnej školy. Ďalej pokračuje obojsmerná premávka až po Ulicu Jesenského. Z Ulice Jesenského bude vjazd obojsmerný, ale s tým, že pôjde o slepú ulicu. To bude úsek, ktorý bude zjednosmernený a po pravej strane sa vytvoria parkovacie miesta pozdĺžne, kde budú rodičia vykladať svoje deti, bude to obmedzené na 15 minút a ďalej budú pokračovať smerom na Ulicu Jesenského. Tam bude výjazd," vysvetlil toho času Miroslav Poliček z referátu dopravy Msú Šaľa. 

2️⃣. Ulica M. R. Štefánika bude zjednosmernená od "angličáku", čiže od prvého činžiaku, M. R. Štefánika 2, výjazd z ulice bude pri Školskej ulici.