Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.06.2024 - 10:49  //  aktualizácia: 27.06.2024 - 09:26  //  zobrazené: 275

Večer plný športových hviezd

„Čo vlastne očakávame od športu? Niekto zdravie, niekto dobrú postavu, niekto chce prekonať sám seba. Mnohí to robia preto, že chcú byť súčasťou niečoho väčšieho, čo bude spájať ľudí, čo budú spoločne prežívať. K tomu, aby sa prepracovali k oceneniu, vyžaduje si to veľmi náročný tréning, disciplínu, podporu rodičov, učiteľov, trénerov, samozrejme aj podmienky. To, že Vás máme dostatok, sa ukazuje pri každoročnom vyhodnocovaní najlepších športovcov,“ prihovoril sa primátor na začiatku podujatia.

Oceňovanie úspešných športovcov, trénerov, funkcionárov sa konalo dlhé roky pod záštitou mesta a Okresnej asociácie telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa. Minulý rok však táto organizácia zanikla. Otázne bolo teda aj uskutočnenie tohto podujatia. Mesto sa však rozhodlo podujatie zachrániť pred zánikom a k spolupráci vyzvalo obce z okresu. „Pre to množstvo úspešných ľudí, ktorí tu dnes stoja, sme nemohli nechať zaniknúť toto podujatie. Som rád, že aj starostovia chcú, aby cítili, že sú pri nich a podporujú ich,“ pokračoval primátor.

Okrem futbalistov či hádzanárok získali ocenenia aj športovci iných športov – jazdci, kolkári, korčuliari, strelci, šípkari, tanečníci, karatisti, taekwondisti, plavci, stolnotenisti. Vyhodnotenie prebiehalo v jednotlivých kategóriách:

Dospelí a juniori – kolektívy

Mládež – kolektívy

Dospelí a juniori – jednotlivci

Dospelí a juniori – jednotlivci

Mládež – jednotlivci

Tréneri

Osobitné ocenenia

Najúspešnejší športový klub

Ocenenia odovzdali svojim úspešným športovcom aj z obce Trnovec nad Váhom, Neded a Vlčany. K oceňovaniu vyšla aj brožúra s kompletným zoznamom ocenených, vo štvrtok ho nájdete v prílohe v elektronickej podobe pod týmto článkom.

Ďakujeme za spestrenie podujatia aj Tanečnému klubu Jumping a tiež Sevim Nagyovej za spev.

Prílohy

bulletin- športovci 2023

(pdf - 5.93 MB)