Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 29.04.2016 - 07:09  //  aktualizácia: 29.04.2016 - 07:10  //  zobrazené: 1491

Semifinále národného play-off 2015/2016

Pozývame vás na semifinálové stretnutie národného play-off  2015/2016, v ktorom nastúpime proti Slávii Partizánske v sobotu 30. 4 a v nedeľu 1. 5. zhodne o 18:00 hodine. Príďte podporiť naše dievčatá a buďte svedkom kvalitnej hádzanej!!!
        

           Po skončení základnej časti interligy  pokračuje WHIL vyraďovacími národnými play-off zápasmi o Majstra SR a ČR. Zúčastnia sa ho štyri najlepšie  slovenské a české družstvá zo záverečnej tabuľky po základnej časti. Na Slovensku postúpili do semifinále 2015/2016 takisto ako vlani Iuventa Michalovce, HK Slovan Duslo Šaľa, HK Slávia Partizánske a Bemaco Prešov. V Čechách si DHC Slávia Praha, DHK Baník Most a DHC Sokol Poruba zopakovali lanskú účasť  v elitnej štvorke . HC Zlín sa do nej vrátil po ročnej pauze , keď vystriedal  DHK Zora Olomouc.

          V stretnutiach play-off (na Slovensku sa hrá na 3 víťazné stretnutia a v Čechách na 2) sa stretnú družstvá podľa  kľúča 1 – 4 (Michalovce vs. Prešov),  2 – 3 (Šaľa  vs. Partizánske), pričom prvé dve a prípadne piate stretnutie sa odohrá vždy u lepšie umiestneného kolektívu po dlhodobej časti. V piatok, sobotu a nedeľu (29. 4., 30. 4. a 1. 5.) sú na programe úvodné zápasy semifinále. V „slovenskej“ vyraďovacej časti si zmerajú sily rovnaké dvojice ako pred rokom: Iuventa Michalovce s Bemacom Prešov a HK Slovan Duslo Šaľa s HK Slávia Partizánske, pričom nezmenená zostáva aj výhoda domáceho prostredia na začiatku sérií pre Michalovčanky a Šalianky.

            Prvé dve stretnutia play-off 30.04. a 01.05.2016  odohrajú naše dievčatá na domácej pôde zhodne o 18:00 hod.. Odvety sú naplánované o týždeň neskôr 07. 05. respektíve 08. 05. 2016 v Partizánskom. Prípadné rozhodujúce piate stretnutie (za nerozhodného stavu 2 :2 na zápasy) sa odohrá v našej Mestskej športovej hale v Šali   v stredu  11. 05. 2016. Vyrovnanejšiu sériu sľubuje dvojica HK Slovan Duslo Šaľa – HK Slávia Partizánske. Predvlani potrebovali šalianske hádzanárky na postup štyri zápasy, minulý rok rozhodli Partizánčanky o svojom prieniku do finále v piatom dueli na pôde súpera. V aktuálnej sezóne sa tieto družstvá stretli dvakrát a zúžitkovali výhodu domáceho prostredia – Šaľa (23 : 21), Partizánske (25 : 23).

Hráčky v poslednom stretnutí v Moste ukázali odhodlanie a nezlomnosť, čo budeme v play-off potrebovať. Nechal som odpočinúť si od hádzanej Ivanu Bahýlovú, ktorá má toho dosť. Navyše, trénuje dorastenky. Je to jedna z našich kľúčových hráčok a dokáže sa motivovať na dôležité stretnutia. Nehrala ani Lívia Klučková, u ktorej bolo podozrenie na poškodenie metakarpálnej kostič- ky. Sedela iba na lavičke. Našťastie jej ruka už odpuchla. Lívia ju začala tento týždeň postupne zaťažovať. Dúfam, že do soboty bude v poriadku. Horšie to vyzerá s Barborou Königovou. Mysleli sme si, že má zranený lýtkový sval, ale môžu to byť aj poranené postranné kolenné väzy. Obávam sa, že do play-off nebude v poriadku. V zápase nemôžem počítať ani s dlhodobo zranenou Martinou Blehovou a otázny je aj štart Evy Veselkovej . Obaja tradiční súperi sa navzájom dobre poznajú a v podstate sa nemajú čím prekvapiť. Vedia o svojich slabých a aj silných stránkach. I keď hráčky súpera patria do kategórie húževnatých a bojovných súperov, rozhodujúca v týchto dueloch bude viera vo vlastné sily, túha po víťazstve. Od dievčat očakávam zodpovedný prístup, vysoké nasadenie, hernú disciplínu a bojovné srdiečko. Našim cieľom je postup do slovenského finále, “ povedal na margo semifinálových duelov tréner Dusla Michal Lukačín.

         Víťazi zo semifinálových bojov sa stretnú vo finále o Majstra SR a porazení v zápasovej sérii o 3 miesto. Finále je na programe 14. 5. a 15. 5. 2016, odvety o týždeň neskôr. Prípadné rozhodujúce piate stretnutie  je naplánované na stredu  25. 5. 2016.