Domov   >  Kino
publikované: 08.07.2024 - 08:55  //  aktualizácia: 10.07.2024 - 07:58  //  zobrazené: 393

Program kina (10.7.-14.7.2024)

Program kina

 

Streda 20:00 Zápisník alkoholičky

Žáner: Dráma

Násilie, Strach, Závislosť

Aké ľahké je podľahnúť závislosti, aké ťažké si ju pripustiť a potom sa z nej dostať? Zápisník alkoholičky je úprimnou filmovou spoveďou abstinujúcej alkoholičky a nemoralizujúcim pohľadom na to, ako pijú ženy. Rovnako ako v Úsmevoch smutných mužov v ňom režisér Dan Svátek vychádza zo skutočného príbehu a zachytáva nielen pád na spoločenské dno, ale aj momenty, ktorým sa nejde nezasmiať. V hlavnej úlohe exceluje Tereza Ramba. Film Zápisník alkoholičky režiséra Dana Svátka sa vracia k téme pitia a alkoholu. Tentoraz z pohľadu ženskej závislosti. A rovnako ako v prípade tragikomédie Úsmevy smutných mužov, ktorá vznikla podľa autobiografického bestselleru Jozefa Formánka, vychádza zo skutočných zážitkov. Tie na svojom blogu Zápisník alkoholičky zdieľala Michaela Duffková, ktorá za svoju autentickú spoveď získala cenu Magnesia Litera. V hlavnej úlohe podáva strhujúci herecký výkon Tereza Ramba. Ďalej hrajú Miloslav König, Martin Finger, Miroslav Hanuš, Jan Plouhar, Oskar Hes a Barbara Lukešová. Mladá, krásna a úspešná žena sa vydá, stane sa mamičkou a plánuje si budúcnosť. Vlastne jej nič nechýba, občas si dá jeden pohárik, niekedy aj dva. A potom už naozaj posledný. Až sa zrazu ocitá úplne na dne. Aké ťažké je problém s pitím si priznať?  (Bontonfilm)

 

Štvrtok a nedeľa 20:00 Zober ma na mesiac

Žáner: Komédia, Romantická dráma

Kelly (Scarlett Johansson) je dravá newyorská marketérka a Cole (Channing Tatum) zase idealistický letový inžinier. Obaja pracujú na najväčšom vesmírnom projekte Apollo 11 – a neznášajú sa. Kým Kelly má na starosti napraviť obraz NASA v očiach verejnosti a o detaily vesmírnej vedy sa nezaujíma, Coleova misia je dostať prvých ľudí bezpečne na Mesiac a späť a je mu jedno, že jeho astronauti sú väčšie hviezdy ako Beatles. Keď však spolu začnú tráviť viac času, zistia, že k sebe cítia viac, než boli pôvodne ochotní si priznať. Americká vláda má však vesmírnej misii pochybnosti, a tak Kelly dostane príkaz zinscenovať falošné pristátie. Dokedy sa podarí Kelly toto tajomstvo pred Coleom utajiť? A ako ovplyvní ich vzťah? (ITA film)

 

Piatok a sobota 18:00 V hlave 2

Žánre: Animovaný

Pokračovanie mimoriadne obľúbeného a úspešného animovaného rodinného filmu V HLAVE od študiá Disney a Pixar “VHLAVE 2” sa vracia opäť do mysle tentokrát už čerstvej tínedžerky Riley a to práve v čase, keď ústredie prechádza náhlou demoláciou, aby uvoľnilo miesto pre niečo úplne nečakané. Film V hlave 2 prináša Veľké zmeny – Nové Emócie! Radosť, Smútok, Hnev, Strach a Znechutenie, ktoré podľa všetkého dlho úspešne fungovali, si nie sú isté, ako sa majú cítiť, keď sa objaví Úzkosť. A zdá sa, že nie je sama. (Cinemart)

 

Piatok a sobota 20:00 Exorcizmus

Žáner: Horor, Thriller

Násilie, Strach

Po tragickom incidente počas natáčania temného hororového filmu je do hlavnej úlohy náhle obsadený kontroverzný herec Anthony (Russell Crowe). Natáčanie filmu sa však nesie v znamení nečakaných komplikácií a Anthony začína prejavovať znepokojujúce správanie, ktoré vyvoláva otázky nielen o jeho minulosti, ale aj o samotnej podstate filmu. Anthonyho dcéra sa snaží pochopiť, či jej otec opäť podľahol svojim starým závislostiam, alebo či sa počas natáčania deje niečo omnoho zlovestnejšie. (Forum film)

 

Nedeľa 18:00 Ja, Zloduch 4 

Žáner: Animovaný

Strach

Najslávnejší animovaný zloduch sa vracia! Vo štvrtom pokračovaní série Ja, zloduch, sa bývalý majster zločinu, dnes elitný člen Proti-zlodušskej musí postaviť dlhoročnému nepriateľovi, ktorý utiekol a zároveň zvládnuť a ochrániť rozrastajúcu sa rodinu. (Cinemart)

 

Sledujte: 

Fb: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/