Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.09.2020 - 14:37  //  aktualizácia: 17.09.2020 - 14:39  //  zobrazené: 2080

Zo šalianskeho skateparku si niektorí robia smetisko

18. augusta 2019 svoje brány po prvýkrát otvoril v Šali novovybudovaný skatepark, ktorý sa nachádza na futbalovom štadióne. Vybudovaním skateparku mesto prispelo k tomu, aby sa šport v našom meste neustále rozvíjal. Dnes je skatepark jedným z najnavštevovanejších športovísk našej mládeže. Žiaľ, po vyše roku sa však toto miesto zmenilo na nepoznanie.

Za rok sa šaliansky skatepark zmenil na doslova veľké smetisko, a to aj napriek tomu, že sa tu nachádza smetný kôš, ktorý je žiaľ vždy prázdny. Za to na iných miestach o odpadky núdza nie je. Neustále tu nachádzame prázdne vyhodené fľaše, ohorky z cigariet a odpad z jedla. Nepríjemný dojem dotvára aj rozbitý plot, či popísané a posprejované prvky skateparku. Žiaľ, sprejerom sa nevyhli ani lavičky, či už spomínaný smetný kôš, ktorý by mal slúžiť na iné účely.

Skatepark denne využívajú skateboardisti, BMX nadšenci, či kolobežkári rôznych vekových skupín. Pevne však veríme, že nie všetci návštevníci skateparku sú zodpovední za to, ako teraz vyzerá. V tomto priestore bude posilnená hliadka mestskej polície. V týchto dňoch mesto zabezpečilo, aby sa celý areál skateparku vyčistil a momentálne sa pracuje na montáži nového oplotenia skateparku.

(DH)