Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 07.09.2020 - 13:53  //  aktualizácia: 07.09.2020 - 13:57  //  zobrazené: 2412

Žiaci zo ZŠ J. C. Hronského uspeli v súťaži Oxford University Press

Mimoriadnym úspechom sa môžu pochváliť šiesti žiaci z dvoch tried šalianskej Základnej školy Jozefa Cígera Hronského. Na celoslovenskej úrovni zvíťazili v medzinárodnej online projektovej súťaži s názvom Project Competition, ktorú vyhlasuje vydavateľstvo Oxford University Press. Ich úlohou bolo vytvoriť plagát na tému "Time Capsules - ako sa zmenil život za 20 rokov od roku 2000".  

Súťaž organizuje vydavateľstvo pravidelne už niekoľko rokov. Aj tentoraz sa do nej mohli zapojiť žiaci základných a stredných škôl z rôznych krajín sveta. Súťažilo sa v dvoch kategóriách, 10 až 13-roční a 14 až 17-roční. ,,My sme sa zapojili do tej prvej.  Žiaci 7. A a 8. B uspeli s ich samostatnými projektmi. Vydavateľstvo Oxford University Press vyhodnotilo práce našich žiakov ako víťazné," hovorí Nikoleta Laczková Körösiová, ktorá na projekte spolupracovala so žiakmi a kolegyňou Martinou Pollákovou. 

,,Na plagáte naši žiaci opísali vtedajší život a zmeny posledných dvadsiatich rokov. Žiaci, ktorí svoje plagáty tvorili nielen v škole, ale aj doma, získali za prvenstvo v súťaži diplomy a anglické čítanky. Kabinet anglickej výchovy, ktorý máme v škole, dostal metodickú príručku s rôznymi aktivitami, ktoré využijeme pre prácu so žiakmi," vymenúva Körösiová. ,,Tešíme sa na novú tému súťaže tento školský rok a verím, že aj naši žiaci budú dostatočne motivovaní, aby sa opäť zapojili," dodala učiteľka ZŠ J. C. Hronského v Šali. 

Text a snímky: ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali