Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 18.02.2020 - 13:31  //  aktualizácia: 18.02.2020 - 13:38  //  zobrazené: 2217

Základné a materské školy: Zapojte sa do súťaže ,,Do práce na bicykli“

Národná kampaň ,,Do práce na bicykli“ je opäť tu! Prihlásiť sa do nej môžu aj materské a základné školy. V Šali sa zatiaľ do súťaže zapojili už 2 základné školy a 1 materská škola.

V týchto dňoch sa na Mestskom úrade v Šali uskutočnilo stretnutie, ktorého sa zúčastnila  riaditeľka ZŠ Ľ. Štúra Eva Aláčová, riaditeľka ZŠ J. C. Hronského Katarína Grznárová, riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková a viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi. Hlavnou témou bola kampaň Do práce na bicykli, do ktorej sa od tohto roku môžu prihlasovať aj základné a materské školy. Mesto prostredníctvom šalianskej mestskej polície zabezpečí, aby sa deti mohli bezpečne prepraviť do svojich škôl. Školy ešte pred začatím tejto kampane zorganizujú edukačné prednášky pre deti a rodičov.

Súťaž ,,Do práce na bicykli“ má v našom meste rastúcu tendenciu. V roku 2019 sa v Šali do tejto kampane zaregistrovalo 39 tímov a 136 jednotlivcov. Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, a tak isto motivovať i zamestnávateľov, k vytvoreniu vhodných podmienok pre bezpečné uloženie bicykla vo svojich sídlach. 

Týmto spôsobom vyzývame všetky materské a základné školy v Šali, aby sa zapojili. Tím musí mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí musia byť z jednej organizácie. Aby mesto mohlo zabezpečiť dostatok bezpečnostných prvkov, je potrebné, aby ste nám o svojom záujme dali vedieť aj prostredníctvom emailu: cizmarikova@sala.sk.

(DH)