Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.03.2022 - 10:45  //  aktualizácia: 21.03.2022 - 10:47  //  zobrazené: 1289

Z Ukrajiny sa vrátili v poriadku

Viacerí ste s nami sledovali cestu nášho kolegu Romana Hatalu a dvoch vodičov na Ukrajinu, ktorí viezli partnerskému mestu materiálnu pomoc. V sobotu večer sa vrátili zdraví domov, do nášho mesta priviezli aj 12 žien a detí.

„Sú doma. Vodiči i náš kolega. Privítal ich primátor mesta Jozef Belický. Dočasný domov si u nás, v Šali našlo aj 12 žien a detí z ukrajinského partnerského mesta. Po dlhej ceste si išli odpočinúť. Ďakujeme za šťastný návrat, vitajte doma!“ takýmto statusom na sociálnej sieti sme informovali verejnosť o šťastnom návrate domov, do Šale. Na cestu sa vydali ešte vo štvrtok krátko po 17-tej hodine, na ukrajinsko-moldavskú hranicu dorazili v piatok večer. Pre bezpečnú prepravu pomoci náš autobus cez Moldavsko sprevádzali tamojší policajti. Materiálnu pomoc vyložili na hraniciach a s 12-timi ľuďmi z Ukrajiny vyrazili do Šale. Do Šale šťastne prišli v sobotu večer okolo 18-tej hodiny.

Najťažšie bolo zohnať spacáky, karimatky, termosky

Naši priatelia v ukrajinskom partnerskom meste Mohyliv-Podoľskiy sami pomáhajú dvom tisíckam utečencom. Práve preto nás naliehavo prosili o spacáky, karimatky a termosky. Známi predajcovia v Šali, v Nitre či v Galante hlásili prázdne sklady. Nakoniec nám v tejto veci pomohlo vedenie spoločnosti Duslo. Zakúpili potrebný počet spacákov, termosiek a karimatiek, ktoré sme vo štvrtok, spolu s ostatnou nevyhnutnou pomocou odoslali do partnerského mesta. Aj toto je ďalší dôkaz toho, ako sa veci dajú riešiť, keď sa zomkneme ĎAKUJEME!

(ek)