Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 03.06.2018 - 20:12  //  aktualizácia: 04.06.2018 - 09:23  //  zobrazené: 2664

Domáci súpera zlomili v druhom polčase

Majstrovstvá okresu, II.trieda GA-ŠA, 28.kolo

FK Veča – OFK Žihárec 4:1 (1:1)

Hostia začali na domácich naozaj zhurta. Prvých 15 minút sa hráči Veče hľadali a za polovicu ihriska sa dostávali naozaj sporadicky. Avšak v 17.minúte sa z brejku parádne presadil útočník Ladislav Vencel a Večania zrazu vyhrávali 1:0. Úvodný polčas sa niesol v znamení nervozity a zbytočných faulov na oboch stranách. V prvej polhodinke rozhodca Lenický z vrecka ťahal až trikrát žltý kartónik. V 32.minúte sa strelecky presadili aj hostia, keď razantnou strelou nedal domácemu brankárovi šancu Tomáš Drinóczi. Objektívne treba konštatovať, že v prvej časti hry boli futbalovejší hostia. Šance, ktoré si vypracovali už ale nedokázali premeniť. V prvom polčase si z domáceho tímu ešte žltý „okamih slávy“ užili Zoltán Legner a Michal Bachratý. Diváci v druhej časti očakávaný nápor hostí už nevideli. Naopak, domáci sa zomkli a súpera zatlačili pred vlastnú bránku. Večania predviedli niekoľko naozaj pekných akcií. Gól visel vo vzduchu od začiatku druhého polčasu, no až v 62.minúte sa z bezprostrednej blízkosti trafil Michal Bachratý.  O pár minút neskôr sa „presadil“ aj hlavný rozhodca. Červenú kartu ukázal strelcovi vyrovnávajúceho gólu hostí Tomášovi Dirnóczimu. Početnú výhodu Večania využili už o pár minút neskôr. Na 3:1 upravil skóre Ondrej Hanko. Hlavný rozhodca bol v udeľovaní kariet žičlivý aj v ďalšom priebehu hry. So žltým „ocenením“ domov odišli v poslednej „dvadsaťminútovke“ ďalší štyria hráči. Diváci mali naozaj dostatok stimulov na emotívne výkriky, no v 88.minúte si bezprostredne zakričali ešte raz. Radosť im urobil opäť útočník Vencel, ktorý výsledok definitívne  upravil na 4:1 pre FK Veča.

Žihárčania, aj napriek prehre, zostali na druhom mieste v tabuľke. Večania na nich strácajú tri body a aktuálne sú na tretej pozícii. Prvé miesto majú pevne „zabetónované“  hráči Betonárisu Šaľa.

FK Veča: Branislav Pospiš, Ondrej Hanko, Michal Okruhlica, Martin Barus (C), Tibor Sedlák (46.min Matúš Takács), Zoltán Legner, Miroslav Machalík, Patrik Hátas, Michal Bachratý, Ladislav Vencel, Peter Hrebík (88.min Pavol Šándrik)

ŽK: Tibor Sedlák, Michal Bachratý, Zoltán Legner, Ondrej Hanko

Góly: Ladislav Vencel (17.min., 88.min), Michal Bachratý (62.min), Ondrej Hanko (70.min)

Tréner: Jozef Czuczor, vedúci mužstva: Jarolím Molnár

Rozhodovali:  Ján Lenický, Peter Bányi, Jozef Hrušovský

MIRO DEMÍN

(foto v galérii)