Domov   >  Kultúra
publikované: 23.09.2024 - 12:29  //  aktualizácia: 02.10.2024 - 10:38  //  zobrazené: 354

UPIEKLI DOKONALÉ ŠAĽACINKY

Nie len palacinky, ale aj atmosféra bola úžasná na prvom ročníku súťaže a ochutnávky palaciniek.

????Ďakujeme všetkým 

V prvom rade Mládežnícky parlament mesta Šaľa na čele s Tomáš Benkovič za fyzickú pomoc a podporu pri organizácii, Silvia Benkovičová za nádherné výtvory na tvárach detičiek (a hlavne za dvojhodinové "nadčasovanie" a trpezlivosť), poslancom, ktorí po vyhodnotení chytili crepes maker a pomohli bezradnému mladíkovi z tímu Šikovníci a napiekli s ním stovku palaciniek Peter Szalay a Tomas Meszaros a cyklistom, ktorí tiež nezaháľali a zamiesili cesto a s úsmevom rozdali ďalšiu asi stovku chutných palaciniek Gabriela Miškovičová Miroslav Miškovič.

Presne táto spontánnosť spravila z tohto podujatia akciu, kde sa nahromadilo obrovské množstvo pozitívnej energie a nakoniec ani nie to bolo dôležité, aby niekto zvíťazil, ale aby sme sa spolu dobre zabavili. Tak o to sa postarali aj Kuchárik Pepe a Lili, ktorí do svojho vyše hodinového interaktívneho programu zapojili desiatku detí.

OBROVSKÉ ĎAKUJEME TÍMOM, ktorí neúnavne miesili, piekli, vydávali palacinky, celkovo vyše 500 kusov. Palacinkáreň u Borisa - mamina so synom, Lollipop - tri kamošky, Mládež Šaľa, Šikovníci (kde sa spontánne stali členmi tímu dvaja poslaci) a tím zo Stredná odborná škola chovu koní a služieb, Štúrova 74, Šaľa  Tak to boli iní profíci. Aj vďaka tomu získali cenu absolútneho víťaza - ani dospelá, ani detská porota neváhala a ich nádherné, vkusné a chutné palacinky ohodnotili ako absolútne víťaznú.

Napriek tomu sme ocenili aj dievčatá z tímu Lollipop za ich zanietenosť a za to, že ako 13-ročné vydržali hodiny stáť a piecť. "Berte to ako pochvalu a motiváciu do budúcna, ste skvelé a šikovné dievčatá," dodala prednostka Msú Šaľa Jana Nitrayová pri vyhodnocovaní, ktorá stála čele poroty. Členmi boli Tomáš Mészáros a Peter Szalay.

Na bezpečný priebeh dohliadali naši obetaví členovia Červeného kríža na čele s Veronika Kružlicová, ďakujeme.

A ako súťaž vznikla? Chceli sme pre ľudí vymyslieť aj niečo iné z gastronómie, ako varenie guláš. Tak prišiel nápad piecť palacinky. A kreatívne kolegyne dodali celému podujatiu šmrnc s názvom, ktorý vychádza z názvu nášho mesta. Takto vznikli Šaľacinky. Vyšperkovali sme to ešte originálnymi zásterkami a vareškami s tematickou grafikou.

Samozrejme, toto všetko by nešlo bez finančnej podpory Nadácie SPP, veľká vďaka.

 

Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.