Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 10.09.2021 - 08:03  //  aktualizácia: 10.09.2021 - 11:55  //  zobrazené: 1472

Ulica SNP sa zmenila na nepoznanie

Spoznávate túto ulicu? Áno, je to bývalý "tankodrom", smerom na stanicu. Ulica SNP po približne dvojtýždňovej práci vyzerá úplne inak. Najmasívnejšia rekonštrukcia ciest v našom meste za posledné tri desaťročia pokračuje.

Práce na Ulici SNP sa začali pred necelými dvoma týždňami. Ulica dostala nový povrch vozovky a pôsobí úplne inak - dokonalosť tejto ulice dopĺňa množstvo zelene. Hoci rovná cesta láka dupnúť na plyn, prosíme, v záujme bezpečnosti nás všetkých, nerobte to. Viacerí sa pýtajú, prečo nie je vozovka zrekonštruovaná až po križovatku s Kráľovskou ulicou. Vysvetlenie je jednoduché. "Ten kúsok nie je dorobený preto, lebo sa čaká na stavebné povolenia na kruhovú križovatku. Bolo by neefektívne to teraz spraviť a o rok to rozbúrať. Ak by to nevyšlo, ten kúsok sa stále môže dorobiť," vysvetlil Miroslav Políček z referátu dopravy MsÚ Šaľa, ktorý má celú, vyše dvojmiliónovú investíciu na starosti.

V rámci veľkej rekonštrukcie sa nového povrchu dočkajú obyvatelia 17-tich ulíc. K dnešnému dňu sú hotové alebo intenzívne pracujú na uliciach Murgašova, SNP, Jesenského, B. Nemcovej, Vajanského,. Nešporova, Pionierska. Práce komplikuje doprava, väčšinou neodprakované autá z ciest, kde práve prebieha rekonštrukcia. Ak pôjde všetko hladko, 17-tim nových cestám sa budeme môcť tešiť koncom novembra, začiatkom decembra. 

Zoznam ulíc, kde sa práce budú realizovať alebo sa realizujú: Nešporova, Okružná, Partizánska, Vajanského, SNP, Murgašova, Jesenského, Krátka, Pionierska, B. Němcovej, Narcisová, G. L. Svobodu, Hollého, Cintorínska, Lúčna, Čs. Armády, Hospodárska. 

 

(ek)