Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.03.2023 - 14:49  //  aktualizácia: 30.03.2023 - 15:15  //  zobrazené: 2883

Učiteľov z okresu sme si opäť uctili

Spoločný školský úrad v Šali a samosprávy nezabúdajú na tých, ktorí vychovávajú a vzdelávajú naše deti. Takmer 70 učiteľov z celého okresu si dnes prevzalo pri príležitosti Dňa učiteľov kvietok.

 

Estrádnu sálu zaplnili v utorok predpoludním pedagógovia z celého okresu. 28. marec patrí práve im, učiteľom. Primátor odovzdal pedagógom zo Šale ďakovné listy a kvietok. Starostovia a starostky zas poďakovali pedagógom z ich obcí.

Učiteľom k sviatku zagratuloval primátor Šale Jozef Belický, milými slovami sa im prihovoril aj predseda komisie školstva Miloš Rehák. Na základe nominácií ocení mesto a Spoločný školský úrad v Šali učiteľov z celého okresu. V tomto roku prišlo nominácií 68. „Každoročne nominujeme jednu pani učiteľku z našej materskej školy. Je mi ľúto, že iba jednu, lebo celý školský rok je o všetkých pani učiteľkách a nielen o nich, ale aj o nepedagogických zamestnancoch. Zásluhu má celý kolektív,“ opísala svoje pocity riaditeľka Materskej školy 8. mája Žaneta Gužíková. Ocenenie si prevzalo učitelia z materských, základných, aj šalianskych stredných škôl. „Som veľmi vďačná, že môžem ďalej odovzdávať to, čo som dostala od svojich učiteľov kedysi ja a posúvať ich tak dopredu,“ povedala mladá učiteľka Lucia Černáková zo ZŠ s MŠ Bernolákova vo Veči. Dodala, že deti nie sú iné ako kedysi, len si vyžadujú trpezlivosť.