Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 06.12.2022 - 15:03  //  aktualizácia: 06.12.2022 - 15:06  //  zobrazené: 1587

Stavenisko odovzdané – práce na predstaničnom priestore sa čochvíľa začnú

Predstaničný priestor sa onedlho začne meniť k nepoznaniu. Zástupcovia spoločnosti, ktorá vzišla z verejnej súťaže, prišli v utorok 5. decembra na rokovanie. Mesto odovzdalo stavenisko spoločnosti. Práce sa začnú už onedlho. Cestujúci a vodiči sa budú musieť pripraviť na obmedzenia.

Zhotoviteľom diela bude MBM Group, a. s., hodnota zákazky je 5, 26 milióna eur. Mesto získalo na projekt viac ako päť miliónov eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Po rekonštrukcii sa kompletne zmení celý priestor - kde je v súčasnosti autobusová stanica, vznikne viac ako 250 parkovacích miest. Plocha, na ktorej v súčasnosti autá parkujú, sa prebuduje na autobusovú stanicu. Autobusová a vlaková stanica tak bude bezpečne prepojená bez toho, aby museli cestujúci prechádzať cez frekventovanú cestu tak ako v súčasnosti. Vybuduje sa 8 autobusových nástupíšť, vzniknú vyhradené miesta pre taxíky a k dispozícii budú aj cyklostojany pre 45 bicyklov či 8 boxov na bicykle. Súčasťou projektu je aj vybudovanie sociálneho zázemia, vrátanie detského ihriska či toaliet. „Odovzdali sme stavenisko. Toto je základný predpoklad, aby sa stavba mohla začať. Už najbližší pondelok bude malý kontrolný deň, teraz sa začínajú administratívne úkony, oznámenia všetkým inštitúciám, že dielo sa začína realizovať a verím, že od budúceho týždňa začne stavebný pohyb,“ vyjadril sa primátor mesta Jozef Belický.

Zhotoviteľ by mal dielo dokončiť za 15 mesiacov. O všetkých dopravných obmedzeniach v tejto súvislosti vás budeme aktuálne informovať.

 

Vizualizácia predstaničného priestoru: 

https://sala.sk/clanok/zachytne-parkovisko-predstanicny-priestor-v-sali-prestupny-uzol

 

(ek)