Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 07.06.2023 - 10:49  //  aktualizácia: 07.06.2023 - 10:53  //  zobrazené: 878

SLOVENSKÝ VOLTÍŽNY POHÁR DUNAJSKÝ KLÁTOV: nádej, premenené šance a radosť

Počas príjemnej slnečnej soboty 3. júna 2023 sa na Ranči Czajlik v Dunajskom Klátove konali v poradí už tretie preteky Slovenského voltížneho pohára (SVP) v sezóne 2023. Pre ekipu z TJ SLÁVIA SOUP Šaľa to bol druhý pretek, na ktorom štartovali cvičenci v rôznych kategóriách na ostrieľanom koni Nadir a stále nováčikovi Hádesovi. Oddiel spolu s lonžérkou a trénerkou Janou Majdlenovou vycestoval už v piatok, aby sa čo najlepšie pripravili na súťažný deň.

Nadir, ktorý preteky zvládol s peknými známkami, niesol jednotlivcov z radov najmladších cvičencov a v kategórii D1-muži spolu s Oliverom Forró získali zlatú medailu. Jeho súputníčka Zsofia Bacso si výrazne zlepšila skóre za voľnú zostavu.

V kategórii D2 - muži sa strieborným medailistom stal Kristián Maťašovský.

Oddielové staršie ženy (D2 a Junior) si svojou snahou vybojovali vylepšené známky za voľné zostavy a umiestnili sa na vyšších priečkach, čo ich nesmierne motivuje.

Ich kolegyňa Mia M. Spiszaková, ktorá štartovala na zapožičanom koni Lord, predviedla svoj príbeh lásky vo svojej voľnej zostave tak presvedčivo, že sa stali zlatými vo svojej kategórii. Mia sa už o dva týždne spolu s Lordom zúčastní ďalšieho medzinárodného preteku CVI v Šamoríne.

Kôň Hádes na svojej zatiaľ druhej súťaži síce v krokovom móde, ale už oveľa spoľahlivejšie, priniesol skupine v kategórii Junior striebro. Skupina v zložení: Mia M. Spiszaková, Viktória Tóthová, Dominika Románová, Erika Bancziová, Vanda Šperková a Melissa Románová ako aj dvojica Viki Tóthová a Mia Spiszaková veria, že Hádes zbiera skúsenosti a odvahu a na ďalšom preteku bude opäť lepší.

Aj vďaka spolupráci a vzájomnej podpore to bol pre každého príjemný súťažný deň, plný výziev a zážitkov.

Voltížny oddiel TJ SLÁVIA SOUP Šaľa ďakuje pani Ing. Lívii Szabóovej, riaditeľke SOŠ chovu koní a jazdectva v Šali, za poskytnutie školských koní a tréningových priestorov, vďaka čomu sa oddiel mohol pripravovať na preteky v Dunajskom Klátove a v Motešiciach.

Vďaka patrí i  Mestu Šaľa za finančnú podporu oddielu, čo im umožnilo vycestovať a súťažiť na oboch  vyššie spomenutých pretekoch.

Augustový SVP pretek v Topoľčiankach je pre nich veľkou výzvou a chcú sa naň dôkladne pripravovať.

  • Oliver Forró, 1. miesto v kategórii D1 – muži na koni Nadir. Lonžér: Jana Majdlenová
  • Dvojica Viktória Tóthová a Mia M. Spiszaková na koni Hádes, lonžér Jana Majdlenová
  • Zlatá medailistka v kategórii staršie ženy – Mia Magdaléna Spiszaková na zapožičanom koni Lord, lonžér: Andrea Barczi
  • TJ SLÁVIA SOUP Šaľa s trénerkou a lonžérkou Janou Majdlenovou a asistentkou trénera Beatou Tóthovou.