Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 12.04.2016 - 09:28  //  aktualizácia: 12.04.2016 - 09:29  //  zobrazené: 1593

Skvelé víťazstvo v Porube

Skvelé víťazstvo si na svoje konto pripísali šalianske hádzanárky. V sobotu sa predstavili na palubovke silnej Poruby. Svoju narastajúcu formu potvrdili aj v hale Sareza. Domáce k ničomu vážnemu nepustili a zvíťazili o 3 góly.

Prekvapenie sa zrodilo v Ostrave, kde v konfrontácii tabuľkových susedov vyhrali hosťujúce hráčky HK Slovan Duslo Šaľa nad domácim DHC Sokol Poruba 22:19 a získali senné dva body v snahe o čo najlepšie umiestnenie pred národným play-off. Šalianky vycestovali na zápas s cieľom schuti si zahrať a naladiť sa na náročné boje o majstra Slovenska. Favoritom stretnutia boli určite domáce Sokolky, ktoré okrem výhody domáceho prostredia mali pred zápasom so Šaľou  päť bodový náskok. Domácim hádzanárkam ale úvod stretnutia vôbec nevyšiel aj vďaka razantnému vstupu do duelu zo strany našich dievčat. V tretej minúte  vyhrávali hráčky Dusla o tri góly, k ničomu Porubu nepustili a trpezlivou, dôraznou hrou navýšili svoj náskok v polovici prvého polčasu  až na šesť gólov. Na rozdiel od domácich hádzanárok Poruby, ktoré sa v útoku aj zásluhou dobre organizovanej obrany našich dievčat a famózneho výkonu gólmanky nemohli presadiť ani z vyložených streleckých pozícií Chemičkám sa darilo premieňať svoje príležitosti. Pred záverom prvej časti stretnutia sa dievčatá nevyvarovali niekoľkých technických chýb, čo viedlo k strate koncentrácie a umožnili Sokolkám vsietiť niekoľko gólov, dva dokonca v čase, keď mali nad domácimi početnú prevahu. Obe družstvá išli do kabín pre domáce za prijateľného stavu 10:13.
Druhý polčas  pokračoval v podobnej réžii ako ten prvý. Aj keď Poruba dokázala niekoľkými presnými zásahmi zápas zdramatizovať naše dievčatá odpovedali a nedovolili domácim pomýšľať na body. Ďalšími dvoma gólmi v oslabení a premeneným sedem metrovým hodom  sa dokonca domáce dostali do jednogólového vedenia ale to bol jediný moment, kedy domáce hráčky v zápase viedli. V 52. minúte sa po góle porubskej pravej spojky Ryšánkovej domáce dotiahli na Duslo už len na rozdiel jediného gólu (19:20). Po tomto góle aj zásluhou Zuzany Haládikovej, ktorá zavrela bránku už Šalianky do konca zápasu neinkasovali. Naopak, presadili sa Klučková s Bahýlovou. Konečný výsledok v posledných sekundách ešte prikrášlila Pócsiková. Hráčky Dusla v priebehu celého zápasu mali väčší hlad po víťazstve a zaslúžene si z Ostravy odvážajú dva cenné body do Interligovej tabuľky. Ozdobou celého zápasu boli výkony oboch brankárok Lenky Roháčkovej a našej Zuzany Haládikovej, ktorá z tohto duelu vyšla o niečo lepšie. Zuzka sa dostala v poslednom období do vynikajúcej formy a svojimi výkonmi privádza súperky do zúfalstva. Vyniká vynikajúcou reakčnou schopnosťou, čo dokázala aj v tomto zápase. Oproti Lenke vytiahla svoje zákroky vždy, keď to kolektív najviac potreboval. Tam niekde začína úloha kvalitného gólmana.
Ján Beňadík (DHC Sokol Poruba): „Blahoželám súperovi k dôležitým dvom bodom. Stretnutie ovplyvnil už samotný úvod, keď sme nepremenili mnoho vyložených príležitostí. Šale naopak vyšlo niekoľko ľahkých gólov z odrazených lôpt, čím sa dostala do hernej pohody. Po prestávke sme sa vrátili do zápasu, náskok sme dokonca stiahli, ale znovu sme ho nedokázali zlomiť. Brankárku Lenku Roháčkovú je treba pochváliť, podobne ako na Slávii podala výborný výkon. Ale pokiaľ to v útoku lepšie nevyriešime , tak nemôžeme dúfať v lepšie výsledky. Musíme popracovať na koncovke, pretože tu máme  veľké výpadky a ťahá sa to s nami už dlhšiu dobu. Je to asi i v hlavách hráčok, pretože sme dnes mohli hrať bez stresu. Musíme náš výkon, hlavne v útoku dať čo najskôr do poriadku."

Michal Lukačín (HK Slovan Duslo Šaľa): „Máme radosť z predvedenej hry a výsledku, pretože sme si chceli vybojovať lepšiu pozíciu pre nadchádzajúce národné play-off a toto je veľký krok k tomu, aby sme preskočili Partizánske. Výhra nad tak kvalitným celkom nesmierne potešila a posunula v našich cieľoch. Vybehli  sme na nášho dnešného súpera, čo ho dosť zaskočilo a už v prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Boli sme neustále a krok vpredu a súper z toho bol dosť nervózny, že neustále musel doťahovať nepriaznivý výsledok. Potom nastal zlom, paradoxne pri našej presilovke, kedy domáce skórovali a dotiahli sa na nás. Do kabíny sme išli s trojgólovým náskokom a druhé dejstvo bolo vyrovnané. Brankárka Haládiková v druhom polčase chytala veľmi dobre, súper nepremenil aj jej zásluhou i dve sedmičky a podarilo sa nám dotiahnuť zápas do víťazného konca.Ďakujem dievčatám za bojovný výkon, dva body a skvelú hru.

DHC Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šaľa 19:22 (10:13)
Góly: Ryšánková 5, Marčíková 4, Očadlíková a Minarčíková po 3, Šviráková 2, Tomašechová a Kostelná po 1 - Klučková 8, Pócsíková 5, Tulipánová 3, Rácková 2, Trochtová, Königová, Bahylová a Bujnochová po 1. Sedemmetrové hody: 4/2 - 5/4. Vylúčené: 1:3. Rozhodovali: Marek Bečička, Tomáš Bubeníček /ČR/. 271 divákov.

DHC Sokol Poruba: Roháčková, Doláková, Mučková - Varmužová, Mýlková, Ryšánková, Tomašechová, Maiwaelderová, Očadlíková, Šviráková, Rechtorisová, Chovancová, Minarčíková, Marčíková, Kostelná. Tréner: Ján Beňadik.
HK Slovan Duslo Šaľa: Haládiková, Kvasnicová, Ladicsová - Trochtová, Rácková, Klučková, Špendlová, Königová, Pócsíková, Tulipánová, Bahýlová, Bujnochová, Demajová. Tréner: Michal Lukačín.