Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 03.08.2020 - 23:58  //  aktualizácia: 04.08.2020 - 00:11  //  zobrazené: 1200

Šalianski futbalisti ukončili prípravu remízou

Futbalisti Dusla na víťaznej vlne
Slovan Duslo Šaľa – Slovan Most pri Bratislave 7:1 (4:0) góly: 31. a 55. min. Tomovič, 12. min. Hlavna, 15. min.. Meszlényi, 38. min. Prágai, 67. min. Hučko, 75. Hamzel – 62. min. Tomáš Hrutka.

DUSLO: T. Krištof – Hlavatovič, Hanzel, Hlavna,  Remeň, Meszlényi,  Prágai. Oravec, Tomovič. Kochan, Kotlár. Striedali: Milošovič - Morvay, Hudák, Nagy, Hučko.  

Ani v štvrtom prípravnom dueli zverenci trénera Čellára nezaváhali a po veľmií dobrom výkone, najmä v prvom polčase poslali domov so sedmičkou účastníka III. futbalovej ligy riadenej BFZ futbalistov Mostu pri Bratislave. Práve tento súper, ktorý skončil v nedokončenom ročníku 2019/2020 na štvrtom mieste v tabuľke, iba dva body za FK Rača (poznámka na druhom mieste bol Inter Bratislava a prvé miesto obsadila Dunajská Lužná) mal preveriť šalianskych futbalistov, ale už po pol hodine hry druhá najlepšia obrana v súťaži, ktorá inkasovala v nedokončenom ročníku iba 14 gólov bola na kolenách, nakoľko Duslo viedlo už po polhodine hry 3:0. Už v 12. minúte s chuťou hrajúci Tomovič nastrelil technickou strelou brvno a v skrumáži Hlavna otvoril skóre.  O tri minúty neskôr po prieniku pridal Meszlényi druhý gól a po polhodine sa strelecky presadil hlavou aj Tomovič. Hostia  s niekoľkými hráčmi, čo okúsili aj ligu: Morócz (Petržalka), Juraško (Slovan), či Gorelčík (Žilina) mohli korigovať náskok domácich, ale brankár Krištof sa vyznamenal pri gólových príležitostiach Hrutku a mladého Semančíka.  Ako sa premieňajú príležitosti predviedol v zábere polčasu skúsený Prágai a Šaľa viedla 4:0.
Aj po obrátke sa hral dobrý, útočný  futbal s viacerými streleckými pokusmi a korením futbalu gólmi.  V 55. minúte po presnej kombinačnej akcii strelil z malého vápna Tomovič svoj druhý gól, ale o 7 minút neskôr inkasovala šalianska defenzíva po prvý krát v prípravnom stretnutí. Na presnú kolmicu cez otvorený stred obrany si nabehol Tomáš Hrutka (poznámka: v minulom ročníku bol tretím najlepším strelcom bratislavskej III. ligy) a prekonal bezmocného Milošoviča. O päť minút neskôr sa do streleckej listiny zapísal najmladší domáci hráč Hučko a gólovú úrodu zakončil v 75. minúte presnou strelou kapitán domácich Hanzel.  

             Jozef Sklenár                                                                                                                                                        + + + + +

Futbalisti Dusla aj so skalpom ViOnu
Aj v poslednom domácom súboji v rámci prípravy na nový ročník III. futbalovej ligy ročník 2020/2021 odchádzali šalianski futbalisti z hracej plochy ako víťazi. Vďaka kvalitnému výkonu a hlavne záveruduelu  poradili aj s účastníkom Fortuna ligy ViOn - om Zlaté Moravce. Po výhre  2:1 si udržali doterajšiu víťaznú päť zápasovú sériu. Zatiaľ, čo chemici finišujú s prípravou na nový ročník III. futbalovej ligy r. 2020/2021 (poznámka: posledný prípravný zápas v Rovinke - III. liga odohrá Šaľa v sobotu 1. augusta 2020 o 11.00 hodine), účastník najvyššej súťaže FC ViOn iba pred pár dňami odštartoval prípravu na nový ročník Fortuna ligy.    
Priateľský duel sledovala v poslednom období v Šali jedna z najvyšších návštev (poznámka: do 300 divákov, voľný vstup) a diváci vrátane šalianskej futbalovej mlade videli kvalitné stretnutie. V prvej štvrťhodine aj vďaka rýchlonohému Camarovi mali viac z hry hostia, ale  vysoký slovinec Haljeta sa po jeho centroch proti pozornej defenzíve Dusla nepresadil. Domáci kontrovali v 17. minúte prienikom Kochana, a strelou Hučka, ale Godál bo na mieste,  O päť minút neskôr roztlieskala divákov nová posila v bránke domácich Milošovič, keď bravúrne zneškodnil trestný kop Ďubeka do ľavej  šibenice. Po polhodine hry bol v dobrej príležitosti Duga, ale mieril tesne nad. Záver polčasu však patril prekvapujúco Šali, keď najskôr v 38. minúte  po štandartke Tomoviča opečiatkoval Remeň hlavou brvno hosťujúcej svätyne a tesne pred koncom pri Kochanovom strieľanom centri sa vyznamenal Godál.

Striedania v priebehu prestávky sa viac vydarili ViOnu a už v 47. minúte Tóth hlavou po rohovom kope tesne minul a po hodine hry preveril kvality Milošoviča striedajúci Mihálik. V domácom kolektíve nedotiahol do konca sľubnú akciu Kotlár, ale do vedenia išli predsa len iniciatívnejší hostia.  V 72. minúte obrana domácich nedostatočne prikryla po rohovom kope jedného z najlepších hráčov na ihrisku Tótha (poznámka: predtým patril medzi opory trnavského Spartaka) a ten sa už hlavou nemýlil. Domáci  síce pohrozili Meszlényim  s Borovským, ale vyrovnanie prišlo až v 81. minúte, keď obranu hostí vyzvŕtal v skrumáži Hlavatovič a technickou strelou skóroval. Záver zápasu bol dramatický, keď v 85. minúte  najskôr mladý Morvay zachraňoval na bránkovej čiare pred osamoteným Gustavom a o minútu neskôr sa už tešili domáci. Na kolmicu zo stredu pola si nabehol nebehol do otvorenej obrany hostí ďalší mladík v domácom drese Hudák a prudkou strelou vsietil víťazný gól (poznámka: skóroval už v treťom zápase za sebou). Zverenci trénera Štellára tak získali cenné víťazstvo nad kvalitným súperom.

Slovan Duslo Šaľa – FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (0:0)
góly: 81. min. Hlavatovič, 86. min. Hudák – 72. min. M. Tóth.
DUSLO: Milošovič – Hlavna, Remeň, Hlavatovič, Hanzel, M. Kochan, Th. Hučko, Borovský, Tomovič,  Prágai, Oravec.
Striedali: T. Krištof, Morvay, M. Nagy, Meszlényi, Hudák, Kotlár, Hraňo.   Tréner Andrej Štellár

FC ViOn: Hodal – Čögley, Haspra, M. Tóth, Chren, Sloboda, Duga, Ďubek, Haljeta, Orávik, Camara. Striedali. Rudonja, Grozdanovski, Gustavo, Tkáč, Mihálik, Pagačovič, Krulák, Balaj. Tréner Daniel Benkovský.

                                                           Jozef Sklenár
                                                                                              + + + + +

Prípravu ukončili remízou

TJ Rovinka -   Slovan Duslo Šaľa  1:1 (0:1)

Gól: Prágai  

Posledný priateľský duel pred štartom nového ročníka III. futbalovej ligy 2020/2021 zohrali zverenci trénera Andreja Štellára na ihrisku účastníka III. futbalovej ligy, skupina BFZ. TJ Rovinka skončila v nedokončenom ročníku tejto súťažev hornej polovičke tabuľky na 8. mieste so ziskom 20 bodov a pasívnym skóre 20:31. Šalianski futbalisti išli v prvom dejstve do vedenia pohotovým gólovým zásahom novej posily Prágaia (prišiel z Gabčíkova). Domáci, v drese ktorých štartuje viacero legionárov: Albert Pereyra (Argentína), Toheb Taiwo (Nigéria, ktorý bol pred dvomi rokmi oporou FC Neded), jeho krajan Samuel Prince, či Jakub Hrnčár, ktorý hral aj v prvo ligovom Trenčíne však po obrátke dokázali vyrovnať.                     

Stretnutie v Rovinke bolo poslednou previerkou pred prvým kolom III. ligy, v ktorom cestuje Slovan Duslo Šaľa do Marcelovej. Duel sa odohrá v nedeľu  9.8.2020 o 17.00 hodine

                                                                  (Skl)