Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 22.06.2019 - 13:56  //  aktualizácia: 22.06.2019 - 14:11  //  zobrazené: 1615

Úspechy na Medzinárodných majstrovstvách Rakúska

Trojica mladých plavcov šalianskeho Klubu vodných športov BARAKUDA štartovala na medzinárodných majstrovstvách Rakúska v Linczi (okrem slovenských plavcov štartovali aj dva plavecké kluby z Česka). Zahraniční účastníci štartovali v jednotlivých plaveckých disciplínach s domácimi v kategóri „INTERNACIONÁL“ v ktorej sa plávalo bez vekového rozdelenia a z toho dôvodu sa v spoločnom súboji o víťazstvo stretli seniori  (r. 1999 a starší s ostatnými plavcami z juniorských a mládežníckych vekových kategórií).

 

Petra Kissová

Šalianska mladá trojica: Jakub KOZMER (r. 2003), Jakub BARCZI  (r. 2004) a najmladšia členka výpravy Petra KISSOVÁ (r. 2005) potvrdila svoje kvality, keď Jakub Kozmer v disciplne 50 metrov PP vybojoval v konkurencii 32 plavcov druhé miesto (poznámka: vyhral rakúsky seniorský reprezentant  25, ročný Géza Eisserer, ktorý vyhral na rakúskom šampionáte 8 disciplín) a v ďalších dvoch disciplínach (200 metrov PP a 50 metrov BF)  skončil na šiestom mieste.

Ďalší šaliansky reprezentant  15. ročný Jakub Barczi (poznámka: na majstrovstvách Slovenska vyhral všetkých sedem disciplín, v ktorých štartoval) skončil  v disciplíne 100 metrov PP na treťom mieste (vyhral Eisserer pred ďalším rakúskym reprezenntantom Alexandrom Knablom (r. l998) a na viac pridal jedno šieste miesto v spoločnosti 30 súperov.  

Dvoj násobná majsterka Slovenska Petra Kissová siahala v dvoch disciplínách 400 metrov PP a 50 metrov AP po medaile, ale v konkurencii starších plavkýň skončila štvrtá, keď víťazstvo si odniesla rakúšanka Eva Mária Unger (r. l995) a česká plavkyňa Adela Švormová (r. 2002, Žďár nad Sázavou).
Dobré výsledky šalianskych plavcov v Rakúsku sú prísľubom pred ďalšími domácimi a zahraničnými podujatiami.

Jozef SKLENÁR
Foto: Dana Duchoslavová

  • 2. Jakub Kozmér
  • 3. Benjamín Barczi
  • Benjamín Barczi
  • Jakub Kozmér
  • Petra Kissová