Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.10.2020 - 14:25  //  aktualizácia: 14.10.2020 - 14:26  //  zobrazené: 1141

Opatrenia na občianskych sobášoch platné od 15. októbra 2020

Ústredný krízový štáb dňa 11. októbra 2020 rozhodol, že od 15. októbra 2020 budú zakázané všetky hromadné podujatia, pričom výnimku budú mať sobáše, krsty a pohreby, kde bude platiť obmedzenie 1 osoba na 15 m2. Mesto Šaľa na základe týchto opatrení umožňuje svadobnému páru vybrať si z dvoch miestností, v ktorých by sa mohol uskutočniť ich občiansky sobáš.

Prvá možnosť je obradná miestnosť, v ktorej na základe nových opatrení a priestorových možností môže byť prítomných 7 ľudí, vrátane sobášiaceho, matrikárky a hudobníka.

Druhou alternatívou je, že sa obrad môže uskutočniť aj v kongresovej sále, kde môže byť na základe opatrení a priestorových možností prítomných 18 ľudí, vrátane sobášiaceho, matrikárky, aktérky a hudobníka.

Počas obradu je potrebné mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom a pred vstupom do miestnosti použiť dezinfekciu na ruky alebo rukavice. Podanie rúk v obradnej miestnosti alebo v kongresovej sále je možné len v rukaviciach. Obradov sa nesmú zúčastniť osoby, ktoré majú nariadenú karanténu alebo osoby, ktoré majú akékoľvek príznaky infekčného respiračného ochorenia.

Spojenie dvoch ľudí, ktorí sa milujú celým svojim srdcom je niečo neopísateľné. Veľmi nás mrzí, že tento slávnostný akt uzavretia manželstva môže byť v týchto časoch uskutočnený len na základe prísnych opatrení, ktoré musí dodržiavať aj mesto Šaľa.

(DH)