Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.07.2020 - 13:00  //  aktualizácia: 31.07.2020 - 13:10  //  zobrazené: 1934

Návšteva u našich štvornohých miláčikov

Tento rok sa koná už 4. ročník akcie s názvom MotoSaS, ktorú organizuje politická strana Sloboda a Solidarita tým, že sa presúva po Slovensku a navštevuje rôzne zaujímavé miesta. Tento týždeň navštívili aj OZ Zatúlané psíky Šaľa, ktoré opatruje zatúlané psíky nielen zo Šale, ale i z celého regiónu. Celú výpravu viedla poslankyňa NR SR a zároveň predsedkyňa poslaneckého klubu strany SaS Anna Zemanová. Prítomní boli aj viacerí ďalší poslanci parlamentu. Z nášho regiónu bol prítomný Martin Práznovský.

Keďže sa pripravuje nová novela zákona o veterinárnej starostlivosti, tak bolo cieľom návštevy pozrieť sa na to, ako funguje takéto zariadenie. Dôležité bolo porozprávať sa so zamestnancami zariadenia o tom, ako sú nastavené zákony v našom štáte, aby takéto zariadenie vôbec mohlo fungovať a úspešne vykonávať činnosť najmä v prospech zvierat. Hostia svoju návštevu využili aj na to, aby našim štvornohým chlpáčom priniesli nádielku krmiva a potešili ich obľúbenými maškrtami. ,,Veľmi ma potešilo, že návšteva neprišla dovnútra medzi voľne pohybujúcich sa psíkov s obavami,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický, ktorý sa tohto stretnutia taktiež zúčastnil. ,,Chcem sa veľmi pekne poďakovať správcovi zariadenia Borisovi Hudákovi a Vladimírovi Hanovi, ktorí nás previedli po všetkých miestnostiach a zoznámili nás so psíkmi, čo bolo krásne, keďže každý jeden psík v tomto zariadení má svoje meno. Ľudia, ktorí sa o nich starajú, rozumejú svojej práci a majú dobré srdce,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický.

Prítomní hostia sa počas návštevy dozvedeli mnoho zaujímavostí, napríklad aj to, že počas vypuknutia pandémie si do starostlivosti zobralo psíkov omnoho viac ľudí. Taktiež sa dozvedeli aj to, aké nešťastné osudy tieto zvieratká mali, ale existujú dobrí ľudia, ktorí sú ochotní nielen si zobrať takéhoto psíka a ešte za to zaplatiť, ale aj sa o psíka pekne starať. ,,Táto služba je pre nás veľmi dôležitá, ale nemala by slúžiť k tomu, aby sme nezodpovedne narábali so zvieracím životom. Treba veľmi zodpovedne zvážiť, či si rodina zaobstará psíka alebo nie, pretože častokrát potom končia v takomto zariadení, čo je pre tie zvieratká záchrana, pretože sa tu o nich veľmi pekne starajú,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický. OZ Zatúlané psíky Šaľa sa snaží neustále štvornohým chlpáčom spríjemňovať  pobyt v zariadení a nájsť im novú milujúcu rodinu. ,,Chceli by sme sa aj my touto cestou poďakovať tímu MotoSaS za návštevu a krmivo. Poďakovanie patrí aj primátorovi Šale Jozefovi Belickému, ktorý na nás často myslí a pomáha. Odporúča nás aj iným dobrým ľuďom, ktorí pomáhajú,“ doplnila predsedníčka OZ Zatúlané psíky Šaľa Margita Hanová.

(DH)