Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.02.2020 - 14:11  //  aktualizácia: 07.02.2020 - 18:51  //  zobrazené: 1887

Na kontajnery si posvietia kamery

Opustené alebo naplnené chladničky a exteriérové obývačky. Takto to častokrát vyzerá pri polopodzemných kontajneroch v mestskej časti Veča. Veľkorozmerný odpad, ktorý patrí na zberný dvor, sa takmer každý týždeň objavuje pri polopodzemných kontajneroch, obťažuje obyvateľov a znečisťuje životné prostredie. Na tieto kontajnerové stojiská si posvietia kamery.

Mesto Šaľa obstaralo 7 kamier, ktoré budú osadené v 7 lokalitách mestskej časti Veča, na miestach, na ktorých je to najviac potrebné. Ide o najproblematickejšie stojiská polopodzemných kontajnerov vo Veči.

Cieľom kamerového systému je mať podchytené problémové lokality a v prípade potreby identifikovať osoby porušujúce podmienky nakladania s odpadom. Kamerový monitorovací systém bude napojený na mestskú políciu. Mesto tieto kamery postupne osadí k vybraným kontajnerovým stojiskám.

Touto cestou prosíme o súčinnosť  aj občanov. Ak sa stanete svedkami znečistenia okolia kontajnerov, neváhajte kontaktovať MsP na linke 159, keďže v konečnom dôsledku potom za tieto služby navyše platíme my všetci.

(DH)