Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.02.2020 - 09:55  //  aktualizácia: 10.02.2020 - 07:44  //  zobrazené: 4149

Mesto pripravuje projekt súvisiaci s revitalizáciou lesoparku

Mesto Šaľa už od minulého roku pripravuje projekt na revitalizáciu lesoparku. V rámci tejto revitalizácie by v lesoparku malo vzniknúť pre obyvateľov rekreačné a oddychové priestranstvo. Ministerstvo životného prostredia SR, ako Správca programu „Zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy“ v úzkej spolupráci s donorskými partnermi programu, ktorými sú Nórske riaditeľstvo pre vodné zdroje a energetiku (NVE), Riaditeľstvo pre civilnú ochranu a núdzové plánovanie (NDS), zorganizovalo v októbri minulého roku informačné podujatie tzv. „matchmaking event“ pre bilaterálne partnerstvá pre realizáciu projektov v rámci plánovaných výziev zameraných na podporu akčných plánov a opatrení na zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy realizovaných miestnymi orgánmi v mestských oblastiach. Na konferencii v Osle sa za mesto Šaľa zúčastnili referentka životného prostredia MsÚ v Šali Gabriela Braníková a referentka pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy MsÚ v Šali Petra Szalayová, kde predstavili zámer mesta.

Výzva na získanie finančných prostriedkov vyšla v novembri a podať žiadosť je potrebné do 28. februára 2020. Mesto robí všetko preto, aby sa mohlo uchádzať o tieto financie a aby sa zrealizoval uvedený projekt, ktorého doba realizácie je do roku 2023.

Účelom projektu revitalizácie lesoparku je obnova územia lesoparku v medzihrádzovom priestore v Šali, pri ul. Mostová a ul. Nábrežná. Zámerom je rekonštruovať pôvodné chodníky a verejné osvetlenie. Súčasťou územia bude viacúčelový objekt slúžiaci napr. pre edukatívnu činnosť, skladové priestory na zabezpečenie prevádzky vzniknutého areálu, ďalej zahŕňa vybudovanie mini pódia s lavičkami, hlavnej pasáže, náučného chodníka, relaxačných zón pre športové aktivity, multifunkčné ihrisko, zabezpečenie vodozádržných opatrení.

Veríme, že výsledkom spoločného snaženia bude získanie nenávratných finančných prostriedkov na realizáciu uvedeného zámeru.

Do vizualizácie projektu revitalizácie lesoparku  môžete nahliadnuť aj Vy.

(DH)

  • Vizualizácia zámeru.
  • Vizualizácia zámeru.
  • Vizualizácia zámeru.
  • Vizualizácia zámeru.
  • Vizualizácia zámeru.
  • Konferencia v Osle.
  • Konferencia v Osle.
  • Stretnutie na Slovenskom veľvyslanectve v Nórsku.
  • Stretnutie na Slovenskom veľvyslanectve v Nórsku.
  • Stretnutie na Slovenskom veľvyslanectve v Nórsku.