Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 09.02.2024 - 14:44  //  aktualizácia: 09.02.2024 - 14:56  //  zobrazené: 387

Krajskí poslanci schválili financie pre stredné školy v Šali

Na pondelkovom zasadnutí krajských poslancov v Nitre sa rozhodovalo o viacrých témach, ktoré sa týkali života v našom meste. Okrem schválenia priestorov pre laboratórium v šalianskej poliklinike odobrili poslanci aj balík peňazí pre dve stredné školy. 

"Na tomto zastupiteľstve sa nám podarilo zabezpečiť finančnú hodnotu 118-tisíc eur na opravu strechy internátu a školy. Ďalej sme dostali 13 800 eur na štúdiu. Táto štúdiasa bude zaoberať sojením tejto školy, aby bola v jednom areáli. To znamená, že výučba, aj internát by sa presunuli do tejto časti," hovorí viceprimátor Róbert Tölgyesi, ktorý zastupuje naše mesto o okres aj ako krajský poslanec. Internát sa nachádza na Kráľovskej ulici, kde prebieha aj časť výučby. V oboch priestoroch bojuje škola už niekoľko rokov so zatekajúcou strechou a z toho vyplývajúcimi problémami. 

Viceprimátor dodáva, že financie schválil kraj aj pre Strednú odbornú školu Nivy vo výške približne 38-tisíc eur. Tieto financie sú určené na zakúpenie kotla. 

Ohľadne gymnázia v Šali sme nedávno informovali tiež o pozitívnej novinke - v ďalšom školskom roku sa otvára 8-ročné gymnázium. Viac informácií nájdete na stránke gymnázia: https://gymsala.edupage.org/