Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 28.10.2020 - 14:57  //  aktualizácia: 28.10.2020 - 14:58  //  zobrazené: 1810

Hľadáme zdravotníkov na celoplošné testovanie

Na Mestský úrad v Šali bola dnes 28. októbra 2020 doručená Výzva lekára Nitrianskeho samosprávneho kraja, v ktorej je uvedené, že v súčasnosti chýba dostatočný počet odborného zdravotníckeho personálu potrebného na celoplošné testovanie.

Na základe tejto výzvy oslovujeme zdravotníckych pracovníkov v Šali, aby sa nám v prípade záujmu pomôcť s celoplošným testovaním nahlásili na mailovú adresu prednosta@sala.sk.

Celoplošné testovanie sa koná tento víkend a vyžaduje si dôkladné zorganizovanie všetkých potrebných záležitostí. Okrem vykonania testov, musíme ochrániť pracovníkov, dobrovoľníkov a všetkých obyvateľov, ktorí sa testovania zúčastnia. Mesto zabezpečilo pre všetky odberné miesta ochranné štíty, FFP3 respirátory, ochranné kombinézy, stolové bezdotykové dávkovače dezinfekcie, dezinfekcie v rozprašovači, teplomery, jednorázové rúška, utierky na ruky, perá, transparentné lepiace pásky, farebné označovacie lepiace pásky, vrecia na odpad, chirurgické rukavice, igelitové obrusy, stoly, stoličky, hygienické zariadenia a v exteriéroch aj stany, svetlá a reflektory. Okrem týchto prostriedkov zabezpečilo mesto Šaľa aj stravovanie pre zdravotníkov, vojakov, administratívnych pracovníkov, dobrovoľníkov, dobrovoľných hasičov a krízový štáb.

Zabezpečiť zdravotnícky personál nebolo v kompetencii samosprávy, avšak s každým jedným dňom prichádzajú aj nové pokyny, ktoré musíme vyriešiť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa už rozhodli pomôcť a ďakujeme aj za pomoc pri hľadaní zdravotníkov, ktorí sú nevyhnutnou súčasťou celoplošného testovania.