Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 15.05.2016 - 00:48  //  aktualizácia: 15.05.2016 - 14:53  //  zobrazené: 1501

HKM Šaľa - HK AGRO Topoľčany 27:22 (11:12)

 

O bronz zatiaľ nerozhodne

HKM Šaľa – HK AGRO Topoľčany 27:22 (11:12)

V druhom stretnutí hádzanárskej Extraligy mužov o tretie miesto, naši hádzanári po zlepšenom výkone v II. polčase vyhrali o päť gólov a vyrovnali stav série na 1:1.

Domáci po dobrom výkone v strede týždňa v Topoľčanoch, kde prehrali iba o dva góly sa chceli pred vlastným obecenstvom revanšovať nielen dobrým výkonom, ale aj výhrou, čo sa im nakoniec aj podarilo.     

Lepšie začali však hostia, ktorí sa zásluhou Cigáňa aj dostali do vedenia, ale S. Mažár obratom vyrovnal. Agro však pridalo Klačanským a Hlinkom Ďalšie dva góly a v 7. min. viedli 1:3. Za tohto stavu najlepší strelec domácich Melnyk, hodil vedľa sedmičku, ale HKM predsa vyrovnalo, keď sa v 11. minúte presadil na pivote Páleš a Masarykova delovka o minútu neskôr dostala šalianskych hráčov prvý krát do vedenia - 5:4. Do bránky favorita prišiel obrovitý Meluš, ktorý v ďalšom priebehu niekoľko krát  „potrápil“ domácich strelcov. Aj vďaka nemu, ale aj legionárovi Kučerovi sa dostali opäť do vedenia 7:8. Od 21. minúty hrali domáci už bez zraneného krídelníka Szapua a hostia stále udržiavali 1 – 2 gólové vedenie. Zverenci trénera Kolesára aj keď už dokázali prekonať Meluša (Šulc s Masarykom) ten mal dobre postavené žrde. Po góle ďalšieho legionára Ivanova v 28. min. hostia odskočili (10:12) opäť do vedenia.  Michniewitz z krídla znížil, ale vyrovnať sa mu už do polčasu nepodarilo, nakoľko mu Meluš zneškodnil v záverečných sekundách sedemmetrový hod.

V II. polčase sa však rozohral k veľkému výkonu v domácom družstve ex reprezentant F. Šulc, ktorý dvomi gólmi otočil skóre na 13:12.  K spoľahlivému výkonu pridal niekoľko exportných zákrokov brankár Fabián a Agro sa už viac do vedenia v tomto zápase nedostalo. V 39. minúte sa im ešte podarilo najlepším strelcom Cigáňom vyrovnať na 16:16, ale to bol ich posledný úspešný priebežný stav. V domácom družstve sa konečne presadil strelecky aj Melnyk a keď v 43. minúte chytil Fabián sedmičku Jadroňovi, začalo skóre v prospech domácich narastať. Našli recept aj na výborného Meluša a po dvoch góloch vekom ešte šalianskeho dorastenca Perczeho, viedlo už HKM o tri góly 21:18. Hostia síce Hlinkom znížili rozdiel na dva góly, ale F. Šulc, T. Mažár s Pálešom pridali ďalšie projektily do hosťujúcej sieti a päť  minút pred koncom už viedla Šaľa 24:19. V tomto momente si už aj priaznivci hostí uvedomili, že z mesta chemikov odídu domov tento víkend naprázdno. Domáci pozornou hrou v obrane toto vedenie už nepustili z rúk a rozhodli o tom, že v Topoľčanoch sa začína v strede týždňa súboj o bronz odznova. Spokojných divákov potešilo aj gesto a humánny počin vedenia HKM na čele s prezidentom Jozefom Klačkom, ktoré odovzdalo po víťaznom dueli onkologickej pacientke Norike Tisajovej finančný dar.          

Pred 800 divákmi rozhodovali: Budzák  - Záhradník; 7 metrové hody 3/1 – 4/3; vylúčení: 3:6.

HKM:  Fabián, Repáň, Szabó – Melnyk  2, Michniewicz 4/1, Bočkay 1, Masaryk  2, T. Mažár 3,  Szapu  2, F. Šulc 5,  S. Mažár 3, Páleš  3,  Percze 2, Krokavec, J. Petráš.  Tréner  Ján Kolesár.                                                                                                                           HK AGRO:  Cigáň 4, Jadroň 4/2, Ivanicja 3, Kučer 3, Žilinčík 2, Kľačanský 3/1....                                                                                                                                                                                                                                                             

JOZEF  SKLENÁR

Tretie stretnutie tejto série sa odohrá v stredu 18. mája 2016 o 18.00 hodine  v Topoľčanoch                                                                                                     

Tréner  Ján Kolesár: „ Diváci mali možnosť vidieť vzrušujúce predstavenie, po ktorom sme odchádzali spokojnejší my. V ťažkom dueli sme v prvom polčase robili chyby nielen v ofenzíve, keď sme zakončovali z nepripravených pozícií a dali sme vyniknúť Melušovi, ale za oneskorený prístup k strieľajúcim hráčom v defenzíve sme zaplatili polčasovou porážkou. Po dohovore v kabíne hráči odviedli po obrátke plnohodnotný výkon, presadili sme sa aj strelecky a defenzíva na čele s brankárom Fabiánom boli základnými kameňmi k cennému a zaslúženému víťazstvu.“                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O bronz zatiaľ nerozhodne

HKM Šaľa – HK AGRO Topoľčany 27:22 (11:12)

 

V druhom stretnutí hádzanárskej Extraligy mužov o tretie miesto, naši hádzanári po zlepšenom výkone v II. polčase vyhrali o päť gólov a vyrovnali stav série na 1:1.  Pred 800 divákmi rozhodovali: Budzák  - Záhradník; 7 metrové hody 3/1 – 4/3; vylúčení: 3:6.

HKM:  Fabián, Repáň, Szabó – Melnyk  2, Michniewicz 4/1, Bočkay 1, Masaryk  2, T. Mažár 3,  Szapu  2, F. Šulc 5,  S. Mažár 3, Páleš  3,  Percze 2, Krokavec, J. Petráš.  Tréner  Ján Kolesár.                                                                                                                           HK AGRO:  Cigáň 4, Jadroň 4/2, Ivanicja 3, Kučer 3, Žilinčík 3, Kľačanský 3/1,...                                                                                                               JOZEF  SKLENÁR

Tretie stretnutie tejto série sa odohrá v stredu 18. mája 2016 o 18.00 hodine  v Topoľčanoch                                                                                                     

Poznámka: Na príspevku sa pracuje,...