Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 01.05.2016 - 06:52  //  aktualizácia: 02.05.2016 - 13:38  //  zobrazené: 1443

HK Slovan Duslo Šaľa - Slávia Partizánske 28:19 (15:10)

HK Slovan Duslo Šaľa – Slávia Partizánske 28:19 (15:10)

Hádzanárky Dusla za prvou prekážkou

V prvom zápase semifinále play – off medzinárodnej hádzanárskej WHIL si hráčky Dusla Šaľa  poradili so Sláviou Partizánske a po dobrom výkone vyhrali o 9 gólov.

K dôležitému súboju nastúpilo Duslo bez zranenej reprezentantky Veselkovej a Königovej, ale s odhodlaním vyhrať úvodný duel. Do vedenia išla síce Slávia po strele legionárky Savič, ale Pócsiková okamžite vyrovnala. Na druhej strane kontrovala v 3. min. Blažeková (1:2), ale to bolo posledné vedenie hostiek. Rýchle góly  Trochtovej a už uzdravenej najlepšej strelkyne Klučkovej dostali Duslo do dvojgólové vedenia 4:2. Slávia pod taktovkou najlepších strelkýň Michnovej a Savič nezložili zbrane a postupne vyrovnali na 5:5. Duslo išlo do trháku, keď po góloch dobre hrajúcej Ráckovej a Klučkovej (6 gólov v I. polčase) viedlo už o tri góly (8:5). ale hostky zabrali a dokázali vyrovnať po góle Szökeovej. Dôležitým momentom duelu bola skutočnosť, že v domácej bránke sa rozchytala Haládiková a v 25. minúte za stavu 12:10  uvidela červenú kartu po nepríjemnom faule hosťujúca Bettáková. Dvojminútový trest postihol aj lavičku Slávie a Duslo presilovku využilo ja zvýšenie náskoku na rozdiel piatich gólov.

V II. polčase sa v domácom kolektíve rozstrieľali spojky I. Bahýlová (4 góly) s Bujnochovou a skóre v prospech chemičiek začalo narastať (v 43. min už viedli  23:14). Za dobre hrajúcou obranou sa darilo aj Haládikovej (o. i. zneškodnila aj pokutový hod šiestej najlepšej strelkyne WHIL Michnovej) a tak tréner Lukačin dal možnosť zapojiť sa do hry aj lavičke, ktorá sa odvďačila aj streleckými zápismi (Perczeová so Špendlovou). Slávia sa síce snažila o zníženie šalianskeho náskoku, keď sa strelecky presadili Blažeková s Hollou, ale na rozbehnutý domáci stroj to bolo málo, čo ocenila aj výborná divácka kulisa. Chemičky si zapísali dôležité víťazstvo v úvode play – off, ale vedia že súper nezvykne skladať zbrane a ešte bude hrýzť.  

Pok. hody: 4/3 – 5/3, vylúčené 3:3; ČK: v 26. min. pre faul Bettáková (Partizánske) pred 700 divákmi rozhodovali: Mandák - Rudinský.

DUSLO: Haládiková, Kvasnicová, Ladicsová  – Bujnochová  5, I. Bahýlová 5, Trochtová 1,  Klučková 8/3,  Pócsiková 2, Perczeová 2, Špendlová 1, Demajová, Rácková 3, Tulipánová 1, Tisajová .  Tréner  Michal Lukačín.  

SLÁVIA: Savič  6, Blažeková 5/1, Michnová 3/2, Hollá 3,....

 

                                                                   JOZEF SKLENÁR

Michal Lukačin, tréner: „Vzájomné duely so Sláviou majú vždy náboj a kvalitu, čo sa potvrdilo aj v úvodnom zápase play – off. Súper potvrdil svoje kvality a do 20. minúty bol vyrovnaným súperom. Ešte do prestávky sme utiekli súperovi o päť gólov, čo bolo rozhodujúce. Musím  moje zverenkyne pochváliť za veľmi dobrý výkon nielen v ofenzívnej časti, ale aj v obrannej fáze, kde sme súperovi toho veľa nedovolili a podržala nás niekoľko krát aj brankárka Haládiková. Je pred nami druhý domáci zápas, ktorý opäť nebude ľahký.“     

Poznámka: Výkon našich dievčat v prvom zápase play - off je pre priaznivcov ženskej hádzanej tou najlepšou pozvánkou na dnešný druhý vzájomný duel Šaľa - Partizánske: nedeľa 1. mája o 18.00 hod. v Mestskej športovej hale. Príďte povzbudiť - dievčatá Vašu divácku kulisu potrebujú!