Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 29.08.2018 - 23:29  //  aktualizácia: 30.08.2018 - 08:52  //  zobrazené: 1474

Futbalisti zaváhali, šanca na reparát

Chemikov opustila futbalová šťastena

Slovan Duslo Šaľa – KFC Kalná n/H  0:1 (0:0) 

GÓL: 66. min. Pánik.  R: Bartko – 186 divákov; ŽK: Vida, Lackó, Szép, Dávid (všetci KFC). 

DUSLO: Čellár – Nagy, Osmanovič, Hanzel, Blaho – Lovska, Pecho, Mpofu,  Kele (68. Th. Hučko) – Tubonemi (60. R. Meszlényi), Kingambo Body. Tréner Ladislav  Molnár.  

KFC: Guťan – Vida, Szép, Solčiansky, Chmelo (78. Peseky) – Lackó, Dávid (83. Švirik), Jasenek (90. Almáši), Flídr,  Pacalaj (86. Turnai) – Pánik (70. Kalman). Tréner Peter Éhn. 

Stretnutie začalo spomienkou a minútou ticha za bývalého šalianskeho športového aktivistu a hospodára Ladislava Košičára, ktorý zomrel vo veku 62 rokov. Miernym favoritom po remize v Novom Meste n/V (poznámka: Kalná tu v prvom kole prehrala 1:0) bolo v krajskom derby Duslo, ale nováčik zohral najmä v prvom polčase viac ako vyrovnanú partiu. V úvodnej štvrť hodine zaujali príležitosti Tubonemiho a na druhej strane Pacalaja, ale obaja brankári boli na mieste. Chemici sa ťažko presadzovali v pokutovom území a tak vzruch priniesli iba strely Pecha a Kingamba Bodyho z poza pokutového územia, nováčik kontroval vysokým a nebezpečným Pánikom, ale skóre sa nemenilo.  Do polčasu ešte zaujala dobrá príležitosť Lovsku, ale v koncovke chyboval,  po nebezpečnej strele Vidu v záverečných minútach sa vyznamenal domáci brankár Čellár. 



Do druhého polčasu nastúpilo Duslo s úmyslom naplno bodovať a už v 48. minúte zobral z hlavy Kingamba Bodyho gólovú tutovku kapitán Szép.  Domáci boli v tlaku a o päť minút Tubonemi po prieniku strieľal pár centimetrov vedľa pravej žrde Guťanovej svätyne. Po hodine hry sa domáci predsa len dočkali.  Po dobrej kombinačnej akcii a centri Keleho tiesnený Kingambo Body z malého vápna napálil loptu pod brvno. Gól však na pokyn asistenta arbitra neplatil. O tomto momente sa rozprávalo ešte dlho v útrobách štadióna po zápase. Hostia, ktorí boli celý čas v hlbokej defenzíve sa v 66. minúte osmelili a po prvej návšteve po obrátke na polovičke domácich a dlhom centri vsietili hlavičkou Pánika (poznámka: 39 rokov a pri postupe Kalnej bol s 26 gólmi najlepším strelcom súťažs ) vedúci gól.  Zmeny v domácom kolektíve  oživili hru, ale hostia aj vďaka výbornému brankárovi Guťanovi odolávali. Zmenu mohlo priniesť záverečných 15 minút. V 79. minúte  hosťujúca obrana faulovala v hĺbke pokutového územia prenikajúceho Pecha a kopal sa pokutový kop. Domáci sa však netešili z vyrovnania,  nakoľko strelu striedajúceho R. Meszlényiho brankár Guťan bravúrne vyrazil. Vyrovnanie mal na hlave v 83. minúte Meszlényi, ale jeho hlavičku z piatich metrov zneškodnil skúsený brankár KFC.  Hostia v záverečných 12 minútach štyri krát striedali, rozkúskovali hru a tak, keď v 89. minúte vyrazil Guťan z pod brvna aj strelu Lovsku tešili sa v krajskom derby, ktorému by viac slušala remíza z nečakaného troj bodového zisku hostia. Nováčik z predmestia okresného mesta v drese, ktorého sa objavilo v Šali na hracej ploche zo 16 hráčov až jedenásť, ktorí prešli levickou futbalovou školou sa po víťazstve možno posunú do prvej päťky v III. lige, zatiaľ čo Levice sa brodia vo futbalovom bahne.  Aj taký vie byť futbal.  

Z ďalších výsledkov III. ligy:  Galanta – Veľké Ludince 4:0;  Malženice - Gabčíkovo 3:2; TrenčianskeTeplice - ViOn „B“ 2:2; Nitra jun. – Trnava jun. 3:2; Považská  Bystrica -  Púchov 2:0;  Beluša - Nové Zámky 7:0;  Lednické Rovne – Púchov 0:0. 
 

Tabuľka 3. futbalovej ligy po 4. kole: 1. Galanta 9:2 – 10 bodov;  2. Nitra jun. 9:7 – 9 bodov; 3. Lednické Rovne 8:2 – 8 bodov;  4. Beluša  9:1 – 7 bodov;...9. Púchov 4:4 – 5 bodov;  10. ŠAĽA  4:5 – 4 body;… 14. ViOn „B“ 6:8 – 2 body;  15. Trenč. Teplice 5:8 – 2 body;  16. Nové Zámky 0:3 – 0 bodov.  

 Program:  5. kolo tretej futbalovej ligy
Sobota  01. 9. 2018 o 16.00 hod. Slovan Duslo Šaľa (10.) –  MFK Púchov (9. miesto).                                                           

JOZEF SKLENÁR