Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 18.09.2018 - 08:23  //  aktualizácia: 18.09.2018 - 14:18  //  zobrazené: 1270

Futbalisti pokračujú vo víťaznej sérii

Futbalisti pokračujú vo víťaznej sérii. 

Slovan Duslo Šaľa – ŠK LR Crystal Lednické Rovne  3:1 (2:0) 

GÓLY: 6. a 59. min. Kele,  17. min. M. Kochan -  65.min. Krištof.  R: Pecek – 200 divákov; ŽK:  Híreš, Pišta (LR). 

DUSLO: Čellár – Lovska (76. F. Prúčny), Osmanovič, Hanzel, Blaho – Nagy, Mpofu,  Kele (65. R. Meszlényi),  Pecho -   M. Kochan (86.Tubonemi),  Kingambo Body. Tréner Ladislav Molnár.  

Chemici mali v posledných dvoch ročníkoch tretej ligy s Crystalom veľmi zlú bilanciu, keď zo štyroch majstrovských duelov uhrali iba doma jedinú remízu, v ostatných dueloch ťahali za kratší koniec. 
Do duelu, ktorý začal minútou ticha za zosnulého bývalého šalianskeho hráča Ladislava Szkladányiho nastúpili domáci so zámerom prerušiť neúspešnú sériu, čo sa im aj po veľmi dobrom výkone podarilo. Aj keď boli hostia prvý na návšteve v pokutovom území Dusla (rohový kop) z vedenia sa tešili domáci. V 6. minúte prenikol po ľavom krídle M. Kochan a jeho prízemný center naprieč súperovou päťkou nezadrťžiteľne pod brvno zavesil pohotový Kele 1:0. Domácich gól ukľudnil, hrali dobre kombinačne v strede pola, čo sa divákom páčilo. Hostia síce pohrozili v 12. minúte strelou Púčeka vedľa Čellárovej brány, ale boli to domáci hráči, ktorí o päť minút  neskôr uderili znova. V 17. minúte sa pustil po technickej paráde do dlhého sóla Kigambo a na jeho ideálny center na zadnú žrď si nabehol M. Kochan a z piatich metrov strelil druhý gól Dusla. Hral sa futbal výbornej úrovne  a akcie sa striedali na oboch stranách. Najskôr Pecho z 25 metrov vyprášil delovkou rukavice brankára Bačíka a v 36. minúte Čellár s pomocou Osmanoviča zachrańovali v poslednom okamihu  po trestnom kope Detka.  V závere polčasu mali dobré strelecké príležitosti  hosťujúci Živčic a na druhej strane Mpofu, ale brankári boli na mieste. 

 Viac foto v galérii pod článkom

Hostia sa snažili aj striedaním po obrátke streliť kontaktný gól, ale pozorná defenzíva Molnárovcov im veľa nedovolila. V závere prvej štvrťhodiny II. polčasu založili domáci rýchly protiútok, s chuťou hrajúci M. Kochan vyzvŕtal obranu súpera  a jeho spätná prihrávka našla mladého Keleho, ktorý z 10 metrov prestrelil hradbu tiel a pridal tretí gól domácich.  Crystal zaskočený vývojom duelu a trojgólovým náskokom chemikov trošku „pritvrdil“ a po hádam jedinom zaváhaní domácej defenzívy predsa len skóroval. V 65. minúte nechala obrana domácich dosť času Detkovi k nebezpečnej strele, ktorú ešte Čellár vyrazil, ale proti dorážke Krištofa už bol bezmocný.  Domáci kolektv však mal aj v ďalšom priebehu hru pod kontrolou a po pekných akciách si zaslúžil aj viac krát potlesk divákov. Hostia sa nevzdávali a tak až do konca duelu bolo na čo pozerať.  V závere ešte zaujala nebezpečná hlavička Kingamba a jedovatá strela Híreša, ale na skóre a zaslúženom víťazstve šalianskeho kolektívu, ktorý už naplno bodoval v treťom dueli za sebou to už nič nezmenilo.

Ďalšie výsledky z III. futbalovej ligy: ViOn „B“ - V. Ludince 2:0; Gabčíkovo – Pov. Bystrica (odl.);  Trnava „B“ -  Galanta 5:0;  Nové Zámky -  Malženice 0:5;  Nové Mesto n/V -  Trenč. Teplice (odl.);  Kalná n/H -  Nitra jun. 0:3; Púchov - Beluša  odložili.

Tabuľka III.  futbalovej ligy po 7. kole: 1. Nitra „B“ 15:7 – 15 bodov;  2. Beluša 13:1 – 14 bodov;  3. - 4. Gabčíkovo  a ŠAĽA 10:6, po  13 bodov;...... 14. Nové Mesto n/V 1:7 – 6 bodov;  15. Veľké Ludince  6:13 -  5 bodov;  16. Nové Zámky 0:26 – 0 bodov.   
PROGRAM –  8. kolo: odložili, hrá sa v sobotu 17. 11. 2018  o 13.00 hod. TJ KOVO  Beluša  (2. miesto ) -  Slovan Duslo Šaľa (3. - 4. miesto).

JOZEF SKLENÁR