Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 20.02.2020 - 19:01  //  aktualizácia: 20.02.2020 - 19:10  //  zobrazené: 1347

Futbalisti Dusla v príprave na ligu

Futbalisti Dusla v príprave na ligu

Šalianski futbalisti účastník III. futbalovej ligy skupina západ v rámci príprava na štart odvetnej časti majstrovskej súťaže odohrali ďalšie prípravné stretnutia so súpermi rôznych herných štýlov, ale aj kvalít, s ktorými dosiahli nasledovné výsledky:

MŠK SENEC - FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA 2:2 (0:2).

Góly: HOVSEPYAN a KOTLÁR

S treťo ligovým súperom, ktorý trénuje bývalý slovenský reprezentant Jozef Majoroš a štartuje v III. lige, oblasť Bratislava  (poznámka: po polovičke súťaže je na 7. mieste tabuľky s 23 bodmi a skóre 26:27) sme sa ujali po góloch Hovsepyana a Kotlára už do polčasu vedenia 0:2. Šance boli aj na strelenie a poistenie náskoku, ale sme nedali, čo sa vypomstilo.  Po obrátke vyrobila defenzíva chyby, čo súper okamžite potrestal dvomi gólmi a vyrovnal.

+ + +

FC PETRŽALKA - FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA 4:0 (1:0)

V závere sústredenia odohrali zverenci trénera Čellára duel  na Petržalke (poznámka: prvoradým cieľom tohto kolektívu, ktorý je v II. lige po jeseni na 14. mieste tabuľky so ziskom 17 bodov,.... 15. Slovan Bratislava „B“ – 14 bodov, 16. Trebišov - 12 bodov je záchrana), kde prehrali s druho ligistom rozdielom triedy aj z dôvodov pre striedania po polčase, v ktorom bola hra úplne vyrovnaná. Mužstvo sa po obrátke, keď dal tréner na záver možnosť všetkým hráčom zo sústredenia a únava, ale aj chyby v obrannej činnosti boli dôvodom prehry v príprave, trochu síce krutej,... Za chyby sa však platí.

+ + +

SLOVAN DUSLO ŠAĽA - FC ESZTERGOM (MAĎ.) 3:2 (1:1) Góly: REMEŇ, MORVAÝ, TOMOVIČ
Na ťažkom teréne sa dostalo  Duslo už v 10. minúte do vedenia po presnom zásahu Remeňa. Súper z poza hraníc však nezložil  zbrane a ešte do prestávky zrovnal skóre. Po prestávke to boli opäť hostia, ktorí sa dostali v 73. minúte do vedenia, ale vzápätí mladý Morvay vyrovnal na 2:2. Záverečná snaha Dusla o zisk skalpu aj ďalšieho maďarského celku (poznámka: januári vyhrala Šaľa 1:2 v Pápe) priniesla ovocie a nový hráč Tomovič v závere strelil víťazný gól.  

+ + +
SLOVAN DUSLO ŠAĽA - FC NITRA U 19   1:0 (0:0) Gól: 52.min. TOMOVIČ

S futbalovými nádejami FC Nitra, ktoré sú v najvyššej dorasteneckej súťaži po jesennej časti v hornej polovičke tabuľky (poznámka: 6. miesto pri zisku 29 bodov, Trnava na 7. mieste má o 10 bodov menej) sa stretávame s niekoľkými hráčmi aj v majstrovských bojoch, nakoľko zvyknú posilniť nitriansku juniorku. Aj v tomto prípravnom dueli potvrdili mladé pušky svoju hernú kvalitu a o tesnom víťazstve nášho kolektívu  rozhodol gól Tomoviča tesne po obrátke a hlavne lepšia hra v obrane.

+ + +

V prípravných dueloch Duslo Šaľa reprezentovali: RUSZNÁK, KRIŠTOF - HRAŇO, HLAVNA, HANZEL, REMEŇ, TOMOVIČ  (prišiel zo Skalice), BLAHO, ORAVEC (FC Petržalka), HUDÁK, KOTLÁR, HOVSEPYAN (Sokol  Brodzany – Česko), NAGY, MORVAY, MESZLÉNYI, KOCHAN, HUČKO.

V hráčskom kádri už chýbajú: Patrik Kingambo Body (vrátil sa do Konga), Marek Pecho odišiel do Veľkých Ludiniec, Ihor Lovska posilnil Vlčany a  Oleksandr Khrulenko si hľadá angažmán.

+ + +

Najbližší program:   

sobota 22.2.2020 o 17.00 hod. Slovan Bratislava „B“ (II. liga) – Slovan Duslo Šaľa.

sobota 29.2.2020 o 17.00 hod. Slovan Duslo Šaľa – FK Zvolen (III. liga).

                                                                                                    JOZEF SKLENÁR