Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 29.03.2021 - 09:50  //  aktualizácia: 06.04.2021 - 11:39  //  zobrazené: 1033

Do konca sčítania zostávajú už len 2 dni

Elektronické sčítanie obyvateľov sa už blíži do finále. Do konca sčítania zostávajú už len 2 dni. Ak ste si svoju povinnosť ešte nesplnili, urobiť tak môžete do 31. marca 2021 prostredníctvom online formulára na stránke scitanie.sk alebo v mobilnej aplikácii SODB 2021. Údaje sa musia vzťahovať k rozhodujúcemu okamihu sčítania, teda k 1. januáru 2021. Povinnosť sčítať sa platí pre každého, kto má v Slovenskej republike trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Deti do 18 rokov sčítajú rodičia alebo ich zákonný zástupca.

V meste Šaľa sa do dnešného dňa sčítalo 18 381 obyvateľov, čo predstavuje 84,84 % sčítaných obyvateľov. Elektronické samosčítanie je rýchle, jednoduché a umožňuje sčítať sa z pohodlia domova. Okrem toho je momentálne v čase pandémie COVID-19 najbezpečnejšou formou ako pri sčítaní chrániť svoje zdravie aj zdravie ostatných. Organizátor sčítania, Štatistický úrad SR, vyzýva občanov, aby s elektronickým sčítaním pomohli aj svojim príbuzným, ak ich o to požiadajú.

Prečo je sčítanie dôležité?

Aj Váš klik môže prispieť k lepšej budúcnosti a ovplyvniť kvalitu života vo Vašom okolí.  Sčítanie slúži ako podpora rozvoja na regionálnej i lokálnej úrovni. Slovensko môže využiť údaje zo sčítania na budovanie, posilnenie a plánovanie dopravnej infraštruktúry, siete školských a zdravotníckych zariadení, oddychových zón, parkov, detských ihrísk a športovísk.