Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 31.03.2021 - 09:12  //  aktualizácia: 31.03.2021 - 09:14  //  zobrazené: 1179

Do konca doby sčítania zostáva už len pár hodín

Do konca doby sčítania zostáva už len pár hodín. Ak ste si svoju zákonnú povinnosť ešte nesplnili, urobiť tak môžete ešte dnes do polnoci prostredníctvom online formulára na stránke scitanie.sk alebo v mobilnej aplikácii SODB 2021. Údaje sa musia vzťahovať k rozhodujúcemu okamihu sčítania, teda k 1. januáru 2021. Povinnosť sčítať sa platí pre každého, kto má v Slovenskej republike trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Deti do 18 rokov sčítajú rodičia alebo ich zákonný zástupca.

V meste Šaľa sa do dnešného dňa sčítalo 19 001obyvateľov, čo predstavuje 87,7 % sčítaných obyvateľov. Elektronické samosčítanie je rýchle, jednoduché a umožňuje sčítať sa z pohodlia domova. Okrem toho je momentálne v čase pandémie COVID-19 najbezpečnejšou formou ako pri sčítaní chrániť svoje zdravie aj zdravie ostatných. Organizátor sčítania, Štatistický úrad SR, vyzýva občanov, aby s elektronickým sčítaním pomohli aj svojim príbuzným, ak ich o to požiadajú.

Prečo je sčítanie dôležité?

Aj Váš klik môže prispieť k lepšej budúcnosti a ovplyvniť kvalitu života vo Vašom okolí.  Sčítanie slúži ako podpora rozvoja na regionálnej i lokálnej úrovni. Slovensko môže využiť údaje zo sčítania na budovanie, posilnenie a plánovanie dopravnej infraštruktúry, siete školských a zdravotníckych zariadení, oddychových zón, parkov, detských ihrísk a športovísk.