Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.04.2021 - 13:28  //  aktualizácia: 14.04.2021 - 13:35  //  zobrazené: 1328

Denný stacionár už seniorom chýba

,,Naši rodičia či starí rodičia si zaslúžia tráviť čas dôstojne a na úrovni, v príjemnom prostredí s príjemnými ľuďmi.“ Týmto mottom sa riadi obľúbený Denný stacionár Viktória, ktorý sídli v budove Tropicany v Šali. Stacionár pre seniorov otvoril svoje brány na jeseň v roku 2017. Od tej doby sa premenilo na príjemné spoločenské miesto pre seniorov, v ktorom vykonávajú rôzne zaujímavé aktivity. Momentálne je denný stacionár zatvorený kvôli pandémii, avšak už mnohí seniori sa nevedia dočkať, kedy opäť začne naplno fungovať.

Zariadenie funguje na princípe, že seniora ráno privezú jeho rodinní príslušníci, alebo príde sám a popoludní sa vracia do svojho domáceho prostredia. Zabezpečený má teplý obed a bohatý program. Popoludní si seniori môžu oddýchnuť na polohovateľných kreslách. Pravidelná návšteva denného stacionára seniora povzbudí. Počas bohatého programu môžu vykonávať rôzne aktivity, ako čítanie, vyšívanie, vyrábanie rôznych predmetov a podobne. Denný stacionár navštevujú nielen Šaľania, ale aj seniori z okolitých obcí. Obľubujú si hlavne pohodlné a bezbariérové priestory, v ktorých môžu rozvíjať svoj spoločenský a kultúrny život, pamäť, alebo vykonávať rôzne kondičné cvičenia.

Denný poplatok za návštevu centra je vo výške symbolických troch eur plus strava, ktorú pripravujú a donášajú z Domova dôchodcov v Šali. K tomu, aby mohli seniori centrum navštevovať za spomínanú symbolickú sumu, stačí priniesť posudok o odkázanosti na poskytovanie sociálnej služby, ktorú vydá príslušný referát na mestskom úrade. V Šali vám takéto potvrdenie vydá sociálny referát, ktoré má pracovisko aj v klientskom centre na prízemí mestského úradu. Viac informácií nájdete na stránke www.viktoriacentrum.sk.

V prílohe prinášame fotografie zaujímavých a krásnych vecí, ktoré vyrobili seniori v dennom centre.

(DH)