Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 20.04.2022 - 17:16  //  aktualizácia: 20.04.2022 - 17:29  //  zobrazené: 1314

Ďalšia časť „džungle“ sa premení na park

Pamätáte si na zarastenú húštinu v medzihrádzovom priestore, cez ktorú sa nedalo ani prejsť? Ak nie, pripomenúť vám ju môže ďalšia časť lesu pri Školskej ulici. Onedlho sa aj táto neupravená časť nadýchne a stane sa z nej súčasť už existujúceho prímestského parku.

Lesopark bol do roku 2018 neupravený, zahustený les plný náletových a vysušených drevín a porastov. Zmenilo sa to v auguste 2018, kedy sa mesto pustilo do skultúrnenia lesa. Po preriedení náletových drevín a porastov sa priestor doslova nadýchol. Dnes je obľúbeným miestom na prechádzky, na zber medvedieho cesnaku a nedávno sa predviedol v krásnych jarných farbách vďaka chochľačke dutej. V 2018-tom sa presvetlil les smerom od mosta. O pár dní bude oživenie medzihrádzového priestoru pokračovať. Objavia sa tu pracovné stroje, ktoré odstránia náletové dreviny či kríkové podrasty na ploche 1,5 hektára. Zdravé stromy tak dostanú väčší priestor pre svoj rast. Po ukončení prác sa budete môcť „bezbariérovo“ dostať od Školskej ulice k rieke Váh a aj k časti, ktorú mnohí poznajú ako „lesná škôlka“.

Mesto plánuje oživiť lesopark až po spojnicu násypov. Celá plocha by mohla byť skultúrnená a presvetlená do konca budúceho roka.

(ek)