Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 14.05.2018 - 14:18  //  aktualizácia: 14.05.2018 - 14:31  //  zobrazené: 1182

Český úspech šalianskej knihy

Kniha o našom meste má úspech aj za hranicami Slovenska! Záujem o ňu prejavil absolvent štúdia o demografii na Karlovej univerzite v Prahe. S knihou sa zoznámil na medzinárodnej výstave.

Nedávno sme vás informovali o úspechu v prestížnej súťaži Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku. Súťaž zorganizoval Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov. Naše mesto s knihou Šaľa 2017 získala druhé miesto. Organizátori ponúkli víťazným mestám možnosť zúčastniť sa na medzinárodnej výstave Svět knihy v Prahe, ktorá sa konala v dňoch 10.-13.5.2018. Ponuku sme využili a zdá sa, že naša kniha si zaslúžila pozornosť aj v Česku. "Mezi nimiž jsem narazil na velice zdařilou knihu o Šaľi, která obsahuje jak spoustu hezkých fotografií pamětihodností, tak i života ve městě a nedalekém okolí. Rozhodl jsem se Vám proto napsat, zda-li by bylo možné udělat výjimku a případně, pokud by se u Vás tato kniha o Šaľi nacházela a bylo-li by možné mi ji poslat, byl bych velmi rád,“ píše návštevník výstavy. V októbri sa naša publikácia predstaví na jednej z najväčších svetových knižných výstav vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku.

Sme radi, že sa publikácia teší veľkej obľube doma i v zahraničí. Svedčí o tom záujem o ňu – vzhľadom na množstvo požiadaviek sme sa ešte koncom uplynulého roka rozhodli knihu predávať za cenu výrobných nákladov v pokladni mesta. Tá sa v súčasnosti nachádza v budove ZŠ P. Pázmánya v Šali.

 

(ek)

  • zdroj: http://sk2018.svetknihy.cz/