Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.05.2022 - 13:10  //  aktualizácia: 03.05.2022 - 13:24  //  zobrazené: 837

Budete chodiť do práce na bicykli?

Začína sa už 9. ročník celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Do súťaže sa už môžete registrovať. Do predchádzajúcich ročníkov sa Šaľania prihlásili v krásnom počte, veríme, že nás-vás bude ešte viac.

Princíp súťaže je jednoduchý. Stačí registrovať súťažný tím, ktorý bude mať dva až štyri členov a chodiť celý mesiac jún do práce na bicykli. Každá ušetrená emisia sa ráta, preto sa do súťaže môžu zapojiť aj tí, ktorí chodia do práce pešo alebo hromadnou dopravou. Podmienky súťaže prispôsobili dobe poznačenej covidom, preto sa do súťaže môžu zapojiť aj tí, ktorí pracujú z domu, tzv. home office.

Sloganom tohtoročnej kampane je „Zmenu mám na dosah ruky“, a preto i Vy budete mať príležitosť urobiť niečo pre seba a zároveň prispieť k zlepšeniu ovzdušia, životného prostredia a celkovej kvality života v našom meste. Tešíme sa na množstvo šalianskych tímov, ktoré sa môžu registrovať do 7. júna na stránke www.dopracenabicykli.eu

V minuloročnej súťaži chodilo do práce na bicykli 108 ľudí z 31 tímov a spolu najazdili 10 815, 62 km. Je to o 2 200 km viac ako v predchádzajúcom roku. Projekt podporili v našom meste zamestnávatelia, ale aj materské školy. Veríme, že tomu bude podobne aj v tomto roku.

(ek)