Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 14.09.2021 - 15:42  //  aktualizácia: 14.09.2021 - 15:47  //  zobrazené: 1835

Ako postupujú rekonštrukčné práce?

Výtlky sa postupne stávajú minulosťou na 17-tich uliciach Šale. Nový povrch dostala už vozovka na uliciach SNP, Vajanského, Murgašovej. V utorok a stredu asfaltujú cestu na Nešporovej a pracovné stroje sa zahryzli do ciest ďalších ulíc.

V utorok pracovníci usilovne pracujú na Ulici B. Nemcovej. Odstránili už starú vrstvu asfaltu. Vrásky na čele im však robia kanalizačné vpuste, poklopy a nerovné prístupové chodníky k vchodom obytného domu. Tie, ktoré sú nerovné a v zlom stave, opravia tiež.

Nešporova ulica už dostáva novú tvár, asfaltová vrstva bude hotová v stredu popoludní. K úplnej dokonalosti tejto ulice bude chýbať už len pár metrov. Tá časť cesty bude zrekonštruovaná po dokončení výmeny teplovodných rozvodov, aby sme predišli rozbúraniu novučičkej cesty. Ako to vidieť aj na fotkách, výkopové práce tu už prebiehajú.

Plnú ruku práce budú mať stroje i pracovníci na Jesenského ulici – bude prebiehať príprava pred pokládkou asfaltovej vrstvy, čiže obrus a vyrovnanie vozovky. Podobný postup čaká Krátku ulicu. V tejto lokalite bude potrebné vymeniť aj niekoľko obrubníkov a kanalizačných vpustí. Asfaltovanie sa preto bude realizovať začiatkom budúceho týždňa.

Medzitým rekonštruujú aj Pioniersku ulicu, kde však práce sťažujú opäť kanalizačné poklopy. V priebehu budúceho týždňa tu sústredia viac pracovnej sily i strojov.

Frézovačka sa najbližšie objaví na Ulici Čsl. Armády a Okružnej. Starého popraskaného asfaltu sa obyvatelia zbavia na týchto dvoch uliciach v priebehu budúceho týždňa.

O ďalšom postupe budeme informovať podľa aktuálnych informácií. Ďakujeme za vašu trpezlivosť, výsledok bude slúžiť nám všetkým.

 

(ek)